Adıyaman Merkez Uğurca ve Ağveren İlköğretim Okullarını ziyaret eden bir grup gönüllü fen lisesi öğrencisi, proje kapsamında öğrencilere hayallerinin yazılı olduğu kâğıtları bir ağaca asmalarını istedi. Her hayali alan bir fen liseli, bir sonraki ziyaretinde bunu gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyordu. İkinci ziyaretlerinde düşlerin sahipleriyle tanışıp onları hayalleriyle buluşturan gençler, minik kalplere dokunmayı başardıklarını söylediler.Gülşen ve Eylül adlı Adıyaman Fen Lisesi öğrencileri, “Küçük kardeşlerimizin sevinçleri görülmeye değerdi. Bir insanı sevindirmenin ne kadar basit, üstelik ne kadar da zevkli olduğunu bu proje sayesinde öğrendik. Aslında mutlu olan onlardan çok bizdik” dediler.

Proje yürütücüsü ve Okul müdürü Muharrem AYTEKİN, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi. “Projenin en büyük katkısı bence bizim öğrencilere oldu. Sevindirilen bir çocuğun gözlerindeki mutluluk ışığını gören bu gençler, hem sahip olduklarının kıymetini daha iyi anladılar hem de başkalarını mutlu etmenin güzelliğini fark ettiler. Bu farkındalık sayesinde ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz bu gençlerin kendi insanımıza sahip çıkacaklarından şüphem kalmadı. Geleceğimiz emin ellerde. Bu çalışmada emeği geçen bütün öğrenci, öğretmen ve diğer personelimize teşekkür ediyorum. Hem dezavantajlı çocukların düşlerini gerçekleştirmeye hem de öğrencilerimize sosyal dayanışma, ihtiyaç sahiplerine el uzatma, çocukların yüreğine dokunabilme gibi davranışları kazandırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Ayrıca “Düşlerim Ağaçta” projesi 50. TÜBİTAK Lise öğrencileri arası proje yarışmasında, değerler eğitimi kategorisinde Adıyaman’ı temsilen Malatya bölge sergisine davet edildi.

Editör: Adıyaman Haber