Besni Kaymakamlığı, belediye ve Besni Eğitim Vakfı organizasyonuyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Besni Eğitim Bayramı’nın 22.’sinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle fiili olarak iptal kararı alındı. 

Besni Eğitim Vakfı (BEV) Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen toplantıda  22. Besni Eğitim Bayramı'nın koronavirüs salgını nedeniyle fiili olarak kutlanmamasına karar verildi.

"Zoom uygulaması ile panel düzenlenecek"

Ancak son günlerin trend uygulamalarından olan Zoom uygulaması ile birbirinden değerli katılımcıların olacağı güncel konular üzerine iki panel yapılacak.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış, her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 22.’si düzenlenmesi gereken Besni Eğitim Bayramı'nın koronavirüs salgını nedeniyle fiili olarak kutlanmayacağını söyledi.

BEV yönetimi olarak aldıkları kararla ilgili konuşan Bağış, şunları ifade etti:

"Pandemi ortamı nedeniyle insanlarımızı açık veya kapalı ortamlarda bir araya getirerek toplu bir halde, bulunmalarının virüs nedeniyle önemli risk taşımaktadır. Bir kişinin bile bu durumdan zarar görmesini istemeyiz. Eğitime olduğu gibi insan sağlığına da büyük önem vermekteyiz."

Başkan Yardımcısı Ali Aslanbay ise, "Yönetim kurulumuzun duyarlı davranarak Besni halkının sağlığını düşünmesi nedeniyle bu yıl yapılacak Eğitim Bayramının ertelenmesi kararı duyarlılık örneğidir. Bu kararı önemli paydaşlarımız Besni Belediyesi ve Besni Kaymakamlığı ile ortaklaşa olarak aldık. Önümüzdeki yıllarda, dünyada ilk ve tek olan Eğitim Bayramını kutlamaya devam edeceğiz." dedi.

Alınan kararın ardından son günlerin trend uygulamalarından olan Zoom uygulamasıyla iki önemli panel yapılacak.

İlk olarak 25 Eylül Cuma günü saat 16:00’da Bankacı-Ekonomist Şaban Çağıran’ın moderatörlüğünde Newyork Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin’in konuşmacı olarak katılacağı "Gençlerin Eğitimi ve Sorunları" konulu panel yapılacak.

26 Eylül Cumartesi günü ise yine aynı saatte Memet Kaban Moderatörlüğünde Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Eğitim-Sen Genel Sekreteri Özgür Bozdoğan’ın konuşmacı olarak katılacağı "Pandemi Döneminde Eğitim ve Öğretim"konulu panel düzenlenecek.

BEV yönetimi iki gün boyunca Zoom uygulaması üzerinden yapılacak olan panellere herkesi davet etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha