30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu.

Yer Cumhurbaşkanlığı sarayı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, (cumhurbaşkanı) tebrikleri kabul ediyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, resepsiyonda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın (Cumhurbaşkanın) huzurunda.

Bir hukukçunun insan hakları, insan sevgisi, demokrasi ve hukukun üstünlüğü değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, objektif olması, özgür ve bağımsız karar vermesi gerekir.

En yüksek yargı organı olan Anayasa Mahkemesi Başkan Zühtü Arslan, elleri yanda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın (Cumhurbaşkanın) önünde eğiliyor. “Türk yargısı ve ben, emrinizdeyim. Siz ne derseniz ona göre karar vereceğiz. Siz nasıl isterseniz o doğrultuda karar vereceğiz” diyor.

15 yıldır devam eden Erdoğan’ın (AKP) iktidarında, hukuk sisteminin, bağımsız Türk yargısının ve yargıçlarının geldiği nokta bu.

Bu yargı ve yargı mensupları, özgür ve bağımsız yargılama yapamazlar.

Bu yargı ve yargı mensupları, hukuka uygun davranamazlar, adalet dağıtamazlar.

Nitekim Türkiye’de hukukun temel ilkelerine uygun, özgür ve bağımsız yargılama yapılmıyor.

Talimatlarla yargılama yapılıyor. Ergenekon, Balyoz, ODATV davalarında olduğu gibi insanlar, talimatlarla üretilen sahte delillerle, haksız yere yıllarca içeride yatırıldılar. Bu haksızlığın ve hukuksuzluğun hesabı sorulmadı/sorulamıyor.

FETÖ terör örgütü davasında, cemaatin ordudaki, yargıdaki polisteki, devletin diğer birimlerindeki ve iş dünyasındaki mensupları tutuklanır ve yargılanırken, gazetelerde ve televizyonlarda Fetüllah Gülenle ilişkileri ve bağları çarşaf şarşaf yayınlanan bakanlara, AKP milletvekillerine, AKP Grup başkan vekillerine, AKP belediye başkanlarına, Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve tanınan iş adamlarına, dokunulmuyor.

Ülkede haksızlık ve eşitsizlik diz boyu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AKP sözcüsü Mahir Ünal, Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, bakanlar, CHP neden ADALET yürüyüşü yapıyor?

CHP neden Adalet Kurultayı yapıyor? Diyerek yüksek sesle bağırıyorlar.

İşte CHP, yargının ve yargıçların:

Hukukun temel kuralarına göre uygun yargılama yapmadıkları,

Bağımsız ve özgür yargılama yapmadıkları,

Adalet dağıtmadıkları,

Talimatla yargılama yaptıkları için,

Halk adına adalet istiyor, adalet arıyor.

ADALET yürüyüşü yapıyor. ADALET Kurultayı yapıyor.