Yeni Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulan siyaset partisi Türkiye genelinde İl ve İlçe teşkilatlandırılması yapıldı.

Yeni Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan tarafından Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir’e yetki belgesi verildi.

Yeni Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir tarafından düzenlenen toplantıda Çelikhan’da partinin kurucu üyelerinden olan Hüseyin Yağız’a yetki belgesini vererek diğer ilçelerinde teşkilatlandırılması yapıldı.

Yapılan toplantının ardından Yeri Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir, yazılı basın açıklamasını yayımlayarak şunları kaydetti:

“Yaşanılır bir Türkiye’nin kurulması, yeniden büyük Türkiye’nin kurulması ve yeni bir dünyanın kurulması anlayışı ile yola çıkan bu kutlu davada aramıza katılan yeni arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siyasete zarafet getirmek, kavga ve çatışma yerine müzakere ve tavsiye, sadece eleştirmek suçlamak yerine çözüm önermek, kutuplaşma ötekileştirme yerine kucaklama ve birleştirme sadece yapılan yanlışları değil, yapılan faydalı işleri de gören ve takdir eden bir anlayışı hakim kılmak. Saldırgan bir anlayış yerine yumuşak üslup sahibi yapıcı ve doğruyu yönlendirici bir anlayış ile siyasi bir rekabeti bir savaş alanı olarak gören centilmence bir siyaset yapmaktır. Siyaset için siyaset değil millet için hizmet için siyaset anlayışını hakim kılmak. Kavga için çatışma için intikam alma duygusu ile değil, kinle hasetle hırsla hareket etmeyeceğiz. Yapılan faydalı hayırlı hizmetlere teşekkür edip takdir etmek, tebrik etmektir. Eksiklikler varsa o eksiklikleri dile getirmek, tamamlamak ve yapılanları takdir etmek eksiklikleri tamamlamak yanlışları düzelmek ve yapılanlarıda teşekkür etmek ve hayırlı işleri desteklemek, şer olanları frenlemektir. Zaten siyasetin üslubu de bu olması gerekir. Yapıcı bir siyaset milletin dertleri ile dertlenen bir siyaset anlayışıdır. Bu işi ulvi bir maksatla bir ibadet olarak bütün insanlığın kurtuluşu için yapıyoruz. Bizimle yola çıkan arkadaşların da bizimde, makam, mevki kişisel ikbal gibi dertlerimiz yoktur. Bütün mazlumların ve ezilenlerin kurtuluşu için kuvvettin, menfaatin ve imtiyazın hak sebebi sayıldığı mevcut dünya düzenine alternatif adaletin hakim olacağı, hakkın üstün tutulacağı güçlünün değil haklının güçlü olacağı bir sistemin kurulmadır. Yola çıkış gayemiz budur. Tabi bu noktada milletimizin, ülkemizin öncelikle maddi ve manevi bakımdan kalkınması en önemli hedefimiz” denildi.       

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha