MHP'li Milletvekili Fendoğlu'nu, parti binası önünde MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, MYK Üyesi Sedat Yaşar,  İlçe Başkanı Mehmet Çitil, Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yaylagül ve teşkilat üyeleri karşıladı.

Parti binası önünde vatandaşlarla bir araya gelen Fendoğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında MHP Adayı Abdurrahman Yaylagül, için destek istedi.

Fendoğlu, Çelikhan'ın sorunlarından biri olan tütünün ekimini ve nasıl sulandığını bir çiftçi olarak iyi bildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 ''Malatya'da bizde tütün ekimini yapıyorduk 2002 yılında. 4733 sayılı yasa ile beraber bir takım kurallar getirildi ve o yasa tamamen tütün üreticisi alehine olan bir yasaydı. Üreticilerin değil de daha çok fabrikaların, zenginlerin ve büyük üreticilerin lehine olan kanunlar çerçevesinde tütün üretimine destekleniyor ama yanlış ve bu yanlışın peşine düşüyoruz. Ben ve arkadaşlarım Milliyetçi Hareket Partisi olarak konuyu gündeme getirerek, bu tütün yasasının değişmesi ile 4733 maddenin güncellenmesiyle ilgili bir çalışmamız var. Bu çalışma meclisteki diğer 'kanunların görüşülmesi ile ülkedeki bütçe sorunu konuşulur' derken yerel seçimler araya girdi ve bu çalışmalarımızı biraz uzattı. 31 Mart yerel seçimlerden sonra o çalışmalarımızın sonucunu netleştirdikten sonra Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin huzuruna çıkacağız ve tütün onayını aldıktan sonra mecliste gündeme getireceğiz. Çelikhan nüfusuyla beraber orantılı bir üretici var ve halkın yüzde 90'ı tütün üretiyor. Bu orantıya göre 6 bin 500 çiftçisi var. Her ailede 3- 4 kişi çalışsa 30 veya 40 bin kişi bunda ekmek yer. Bu ekmeği keserse, bu üretimi kısarsa o zaman yaşamanın ve burada durmanın bana göre bir anlamı kalmıyor."

-"TÜTÜN SORUNUN ÇÖZÜMÜ BİZDE"

Önemli olan kalkınmayı yerinde başlatmak ve buranın daha güzel daha yaşanır bir yer olması için yerel yönetimlerinde de hizmetin en iyi olmasını belirten MHP'li Fendoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 16 yılından beri iktidar bir yönetim var. Bu yönetimde Çelikhan'ın ne aldığını ve ne sattığını benden çok içinde yaşayan sizler bilirsiniz. Tütünde yine aynı şekilde çalışmaları bizzat ben arkadaşlara talimat verdim ve yine ben kendim takip ediyorum. Mesleki danışman kurumlarına 4733 yasayla ilgili güncellemesiyle ilgili güzel bir çalışma yapıyorlar. Biz bunu netleştirmeden önce Çelikhan'ın Ziraat Odaları Başkanı ile görüşeceğiz. Sizlerinde önerilerini alacağız. O yasayı güncelleyip kanun teklifi olarak meclise sunacağız. 49 MHP Milletvekilleri ile yasa geçilecek değil ama AK Parti'nin Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya Milletvekilleri olarak bu konuyu görüşeceğiz. Onlarında görüşlerini alacağız ve o destekle birlikte o yasanın güncellemesini ve kanun değişikliğini yapacağız ve bu hazırlıkların yapıldığını bir kez daha burada ifade ediyorum."

-"MHP OLARAK ADAYIMAZIN YANINDAYIZ"

Fendoğlu, 31 Mart yerel seçimlerini hatırlatarak, yerel seçimde 3 partinin adayı yarıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"3 parti adayından sizlere hizmet edebilecek, vizyonu olan, öngörüsü olan ve gelecek için güzel projeleri olan ve sizlerin içinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi Çelikhan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yaylalagül'dür. Zannetmeyin ki adayınız yalnız onun yanında 49 MHP milletvekili ve aslanlar gibi bilgi liderimiz Devlet Bahçeli var. Yapacağı ve hazırlayacağı tüm projelerini elimizden geleni kadar Ankara'da kendisinin emrinde ve hizmetinde olacak ve dolayısıyla bizlerde Çelikhanlıların emrinde olacağız. Çelikhan asla sahipsiz değildir. Halkımız rahatlıkla il başkanımıza, MYK üyemize ve ilçe başkanlarımıza ulaşabilirler ve her ne olursa olsun kapımız herkese açıktır ve 7 gün 24 saat bizlere ulaşabilirler. Bu konuda MHP adayı seçilirse 'bizlere hizmet gelmez' diyen varsa yanlış düşünüyor. 31 Mart'tan sonra birçok şeyin değişeceği gibi Milliyetçi Hareket Partisi adayı olan sayın Yaylagül başkanımız yapmış olduğu projeler bir bir uygulanır Çelikhan için. Bu konuda hiç kimsenin kalbinde bir şüphesi olmasın. Milliyetçi Hareket Partisi her şeyin üstende gelecektir ve 31 Mart yerel seçimlerinde şayet adayımız seçilirse o zaman hizmetin nasıl yapıldığını göreceksiniz."

 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha