Kapanış törenine Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Teftiş Kurulu Başkanı, Marif Müfettişleri, İdareci ve Okul Müdürleri katıldı. 
Kapanış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman yol haritasında mevzuat yönünde eksikliklerin olduğu, bu eksikliğin bu kurstan sonra gidereceğinden emin olduğunu, mevzuatın yüzünün soğuk olduğunu ve bu yönü güçlendirmek gerektiğini söyledi.

Kızılkaya, "Bundan sonra ki uygulamalarda daha donanımlı bir şekilde mevzuat uygulamaların yürütüleceği mevzuatla güçlendiğimizi, bunu kendimize eksen yaparak daha doğru isler yapacağımızdan eminim. Okul Müdürleri aslında lider oldukları yönetici olmadıkları yönetişimi ön planda olması gerekiyor" dedi.
Kızılkaya, idarecilerin giyim- kuşam ve konuşmalarına dikkat etmeleri gerektiğini, aslında rol model olduklarını hiç unutmamalarını istedi. İdarecilerin kendi okullarında temizlik ve hijyene dikkat etmelerini belirten Kızılkaya, öğrencilere uygun ortam oluşturmalarını, gününüllük esasına göre öğrencilere eğitim öğretim yönünde yardımcı olmalarını istedi.

Her zaman kapısını idareci ve öğretmenlere açık olduğunu ve varsa bir problemleri rahatlıkla iletilmesini isteyen Kızılkaya, kursu veren Teftiş Kurulu Başkanına, Müfettişlere Kurs Yönetisi Müdürüne ve Okul Müdürlerine teşekkür ederek, programı bitirdi.


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber