Kaymakam Uçar mesajında, Polis Teşkilatı'nın, Türkiye'de güven ve istikrar ortamının sağlanmasında, huzur ve refahın korunmasında 176 yıllık tecrübesi, bugünden geleceğe uzanan bilgi ve deneyimiyle en büyük vazifeyi üstlenen kurumların başında geldiğini kaydetti.

Polis Teşkilatı'nın bugünün dünyasında, suç ve suçlu ile mücadelesini çağın gerektirdiği şekilde ve hukukun emrettiği çerçevede sürdürdüğünü aktaran Kaymakam Uçar, şunları dile getirdi:

"Yaşadığımız coğrafyada hukuk ve demokrasinin de en önemli paydaşlarındandır. Bununla birlikte vazifesini hak, hukuk, vicdan ve ahlak temeline oturtan, milletimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması için yeri geldiğinde kendi canını hiçe sayarak ulvî görevlerini yerine getiren Polis Teşkilatımız;  aziz vatanımızın, şanlı bayrağımızın, kadim milletimizin, milli ve manevi değerlerimizin teminatıdır. Teşkilatımızın bu uğurda gösterdiği azim ve kararlılık dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bizleri gururlandırmaya devam edecektir. Çelikhanlı hemşehrilerimizin huzur ve güvenliğini emanet ettiğimiz polisimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de her türlü zorluğun üstesinden geleceğine, ülkemizin ve vatandaşlarımızın huzuru ve esenliği için var gücüyle çalışacağına olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimiz için iftihar kaynağı olan Polis Teşkilatı’mızın 176. kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftası’nı kutluyorum. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine de sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha