ÇELİKHAN kaymakamı Adem Kaya’nında katıldığı Çalıştay toplantısında ilçe sorunları ele alındı.

Çelikhan kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen Çalıştay toplantısına Adıyaman Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Kurucu Müdür Aldülkadir Çorbacı, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Mühendisi Mustafa Terzi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Koçhan ve Proje Birim Sorumlusu Hüseyin Akın katıldı.

Çalıştay toplantısında Kaymakam Adem Kaya, Çelikhan sorunlarını ele alarak ilçenin turizme kazandırılması için toplantıya katılan kurum müdürleri ile fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda konuşan Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya “Çelikhan Malatya karayolunun bir an önce bitirilmesi ve Çelikhan Adıyaman karayolunun yapılması ile beraber turizm için bir alt yapı taslağı oluşturacağını belirtti. Özellikle bu gibi toplantılarda katılımın daha fazla olması ile beraber koordinasyon bir şekilde proje çalışmalarını sürdüreceğiz. İlçenin tek gelir kaynağı olan tütün ve tütünden başka bir alternatifin olmadığı görülmektedir. Bu çalışmalarımızla beraber ilçe ekonomisini sağlamak amacıyla sertifikalı tarım ürünlerini ve hayvancılık sektörünü geliştireceğini belirtti. Dünyada sıralamasında yer alan ve anzer balı kadar kaliteli olan Çelikhan balını elimizden gelen imkânlar çerçevesinde tanıtımını yapacağız” dedi.

İlçenin doğa turizme uygun bir yer olduğunu dile getiren Kaymakam Kaya “doğa turizmi canlandırmak adına yerel kaynaklarla ve projeler üretilerek hatta yerli insanlar beraber ilçenin güneyinde kalan çat barajı gölünde bulunan yüzen adaları kıyısında vatandaşların piknik yapılması için Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bir proje sunacağınız. Yüzen adaların tanıtımı ile alt yapı ve konaklama için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çat barajında daha önce Spor Bakanlığı tarafında yapılan proje çerçevesinde yaman paraşüt için uygun bir saha olduğunu belirtti. Çat barajı gölünde su sporların yapılması için de gereken girişimlerde bulunarak ilçemizde turizm atağı geliştireceğiz” dedi.

ÇELİKHAN(Adıyaman), (DHA)

Editör: Adıyaman Haber