Mahmut Nedim Ökmen Mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğrenci velileri çocuklarının eğitimlerinden geri kalmasına tepki göstererek okul bahçesinde toplandı.

Basın açıklaması yapan veliler çocuklarının 38 gündür okula gitmediklerini belirterek, yetkililerden TOKİ Ortaokulu yerine Şehit Mehmet Yerlikaya İmam Hatip Lisesine göndermeleri talebinde bulundu.

-"ÇOCUKLARIMIZ 38 GÜNDÜR OKULA GİTMİYOR"

Konu hakkında açıklamaya yapan öğrenci velilerinden Abdurrahman Büyüktaş, okullarına sahip çıkmak için bu eylemi yaptıklarını belirtti.

Büyükaktaş, yetkililerin bu konuda karar aldıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakan beyin bu konuda talimatları var, bizim mahallemize en yakın okul olan Mehmet Yerlikaya İmam Hatip Lisesi varken neden öğrencilerimiz oraya gitmesin ve bu öğrencilerin hakkını kimden soralım kime başvurduysak tamam bu talepleriniz uygundur diyor ve bakıyorsun başka bir mevzu konuşuyorlar.

Bunun arkasında nasıl bir suç var, bunun arkasında nasıl bir rant var, bilmiyoruz ve ne varsa biz bir türlü çözemedik. Bu konuyla ilgili Sayın valimizi, vekillerimize ve muhalefet milletvekillerine, belediye başkanımızı, kaymakamımızı, il milli eğitim müdürümüzü ve ilçe milli eğitim müdürümüzü ziyaret ederek yanına gittik. Konuştuğumuz yetkililerimizden herkes taleplerimizi olumlu karşıladı. Ama bu gün 38 gündür çocuklarımız okula gitmiyor ve bu işe bir türlü anlam veremedik. Peki biz öğrence velisi olarak ne yapabiliriz. Yetkililerden bu konuda bir çözüm bekliyoruz."

-"5-6 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLUR"

Okullarına yakın lisenin bulunduğunu ifade eden Büyükaktaş, "Okulu varken bu çocukları 6 kilometrelik yolu olmayan bir okula nasıl gidecekler 5-6 yaşındaki bir çocuğu nasıl göndereceğiz. Biz İmam Hatip Lisesi okulunu talep ettiğimiz zaman hemen Çelikhan Lisesi oraya gelsin denildi. 5 yaşındaki çocuğu 6 kilometrelik yolu göze alıyorsun da 16 yaşındaki çocuğu niye gönderiyorsun o okula mademki taşıma olacak şehir merkezinden öğrenci taşıyacaksın iki taşıma masrafına değer mi? deymez öğrencilerimiz İmam Hatip Lisesi okuluna gitsin. Öğrenci velileri olarak bizim burada bir art niyetimiz yok sadece devletimizi düşünüyoruz ve Çocuklarımızın hakkını istiyoruz ve taleplerimizin yerine gelmesini istiyoruz. Biz öğrenci velileri olarak mahallemiz deki öğrencileri öğrencilerin sadece okula gidip ve gelmekten bahsetmiyoruz, bizim bahsetmek istediğimiz mevzu farklı mevzudur. Devletimizi düşünen insanlarız." ifadelerini kullandı.

-"İŞİN YÜKÜNÜ VELİLERE YÜKLEMİŞLER"

Veli Taşdemir, ise “Benim 8. sınıf öğrencim var ve her hafta içi 4 kursa gidiyor ve bu öğrenci kursa gittiği zaman bunun taşıması karşılanmıyor. Benim çocuğum dersi bittiği zaman eve geliyor, yemeğini yiyor ve 1 saat dinleniyor ve tekrar kursa gidiyor. Yetkililer taşımalı eğitim yapacağını söylüyorlar bu konuda herkesten Allah razı olsun bizleri düşünüyorlar. Ama düşünmedikleri nokta şu: benim taşımalı eğitiminden sonra haftada 4 kez çocuğumu TOKİ okuluna götürüp getirmem lazım. Ondan sonra benim 5. sınıfa giden çocuğum da var hafta sonu oda Kur-an’ı Kerim kursuna gidiyor. Ben çocuğumu hafta sonu okula götürmem lazım, 8 sınıf öğrencim ise LGS sınavına girecek olması ve hafta içinde ise deneme sınavı için öğrenciyi kendim okula götürüp getirmem lazım. Bu öğrencileri haftada hem biz 5 gün kurs için okula götüreceğiz ve hem de 5 gün taşımalı olarak okula gidecek, yani anlayacağım bu işin yükünün çoğunu velilerin sırtına yüklemişler. Öğrenci velilerimizin birçoğunun arabası olmadığı için de bu öğrencileri nasıl kurslara götürüp getirecekler anlamıyoruz. Bu şekilde bir çözüm bulunmasa eğir bu öğrenciler kurslardan mahrum kalırlar ve şunu görüyoruz ki eğitimde bir adaletsizlik var.

Bizde bu eksikliklerin gidermesi için mahallemize verilen en güzel karar ise öğrencilerimizi okulumuza yakın olan İmam Hatip Lisesine gitmeleri lazım. Çünkü bu mevzuda gereği öğrenci velileri olarak derdimiz okul taşınmış ya da taşınmamıştır diye bir mevzu yada bir konu yok. Ama en azında İmam Hatip Lisesi okulumuza yakın olduğu için öğrencilerimiz hem rahat okula gidip gelirler hem de hafta sonu kurslarından mahrum kalmazlar. Allah devletimize zeval vermesin biz biliyoruz ki onlar bizleri düşünüyorlar, bizde veli olarak çocuğumuzun rahat okuması için 10 düşünmemiz lazım. Bu konuya hiç kimse yanaşmıyor ve bize yardımcı olmuyorlar. Bu konuda yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz."şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından öğrenci ve velileri İmam Hatip Lisesine kadar yürüyerek okul tabelası önünde yapılan basın açıklamasından sonra dağıldı.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha