Çelikhan’da seçim çalışmalarını yürüten MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan beraberinde  MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, MYK Üyesi Sedat Yaşar ve MDK Üyesi Selim Çakır’ı, MHP İlçe Başkanı Mehmet Çitil, MHP Çelikhan Belediye Başkanı Adayı Abdurrahman Yaylagül ve ilçe teşkilatı tarafından parti binası önünde karşılandı.

-"ÇALIP ÇALDIRMAZSANIZ ALLAH BEREKETİNİ VERİR"

Milletvekili Taşdoğan, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında şunları kaydetti.

“Burası birileri için dünyanın en güzel yeri olmayabilir, burası dağlarla çevrilebilir bir yer olabilir. Ama bizim için dünyanın en güzelidir. Çünkü siz burada doğup büyüdünüz ve buranın kıymetini bilmelesiniz. Sayın başkanımızın güzel bir sözü vardır, "Varmısın adalet ile yürümeyi her şey gecikebilir kaldırım ve kaldırım taşı, her şey gecikebilir’’. Ama adalet gecikmemeli sayın başkanım belediye kazandığında MHP belediyelerin bir yapısı var. 31 Mart yerel seçimlere kadar MHP’de kim aday ise seçimden sonra belediye başkanıdır. Burada eşitlik içerisinde herkese aynı şekilde davranarak hizmetleri herkese götürerek adaletli bir şekilde belediyecilik yapar. Yapılan vaatler var bizde o yapılanların arkasındayız. Bunlar büyük vaatler Çelikhan için ama Büyükşehirler için bunlar küçük hizmetler. Bunların bazıları Ankara’da yapılacaktır ve bazılarını kendi bütçesiyle yapılacak hizmetler. Sizce bu kadar parayı nerde bulabilir diyorsunuz ya MHP belediyelerin bir özelliği var. MHP’li belediye başkanları çalmaz ve çaldıramaz. Çalıp, çaldırmansanız Allah bereketini verir. Bu bereketle size hizmet edeceğiz inşallah niyetimizde budur. Çelikhan’ın kendine göre sorunları var, belediye ile de sorunları var bunu biliyoruz."

-"ÇİFTÇİNİN EMEĞİ BİZİM NAMUSUMUZDUR"

Taşdoğan,"Burada sadece Çelikhan değil birçok çiftçinin sorunudur. Muş, Bitlis ve Ege’nin bazı bölgelerinde buna benzer tütün sorunu çıkıyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz diyoruz ki ya tütüne alternatif ürün ektirelim ya da diğer ürünlerinden biride kenevir ekelim. Çünkü kenevirde bir endüstriyel bir ürün kenevirden uyuşturucu yapılıyor öyle bir algı yok. Ekmesi biçmesi tütüne benzediği için tütün ekilen yerlere kenevire müsaade ediliyor. Hükümete bu konuda soru önergesi verdik ve tar Bakanı ile görüşüyoruz ve görüşmeye devam edeceğiz. Kamu sigara içilmesinin sağlığa zararlı ama birileri içiyor. Devlette buna yasal olarak içilmesine izin veriliyor. Ama mademki öylese sigaraları marketlerde ve açık yerlerde kaldır o zaman yok. O zaman yerli sigarada kalmadı. Bakıyorum malbora, parlament hepsi İngilizce demek ki yerli üretimde kalmadı. Piyasada Samsun, Bitlis, Maltepe ve tekel 2000 vardı ama şimdi var mı? Bilmiyorum çünkü kendim içmiyorum. Ama şu var. Devlet olarak biz bunların satılmasına da izin veriyoruz. O zaman bu belli bir miktarda yerli tütün olmalı yerli ve milli olalım diyoruz ya her şeyde örneğin hükümet bazen bunu söylüyor. Tarımda milli olalım, Sanayide milli olalım, elektirikte milli olalım ve tütünde de yerli ve milli olalım. Bu mücadeleyi biz yapacağız. Siz bizlere destek vereceksiniz bizde takipçisi olacağız. Vatandaşın istediği şu belli bir oranla yerli tütün raflara koyalım sigaralarda yüzde 20 ya da yüzde 40 vergi olarak siz ne isterseniz. İsterlerse biz % 10 deriz yeter ki çiftçimiz sıkıntı görmesin. Ama yüzde 20’lere varan bir vergisi var kim ne derse desin biz bu işin takipçisiyiz. Soruyorlar ne kadar tütün tarlanız var. Halbuki tütünün nasıl yetiştirdiğini bilmiyorum ama bu benim ve sizin sorunu değil bu hepimizin sorunudur."

-"MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI HALKIN EFENDİSİ DEĞİL HİZMETKARI OLUR"

Taşdoğan, Türk İslamında dini değerlerin önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Burada sizin bir acınız var o acı bizim acımızdır. Ülkücüler Türk İslamlı olduğu için dini değerler bizim için önemlidir. Kur-an’ı Kerimde söylenen ayetler bizim için emirdir ve biz o emirleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Herkes bizi bir kardeşi olarak görüyor ama burada bizim bir kardeşimizin sorunu var. Burada bir belediye başkanı adayımız var ve bu adayımıza destek çıkmalısınız. Bunu açıkça söylüyorum Çelikhan’ımızın ciddi çevre sorunu var içme su sorunu var, altyapı sorunu var, park sorunu var gibi yaşanılabilir bir ilçe olması için ciddi sorunlar mevcut bunla bizzat ilçeye gelerek yerinde gördüm ve şahit oldum. Burada sizlerin yapacağı şey MHP’li belediye başkan adayımızı seçmektir. Bizler bu sorunları çözmek için Ankara’da ne gerekiyorsa üstümüze düşen görevi titizlikle yerine getireceğimize söz veriyoruz. Yapamayacağımız sözü vermeyiz. Belediye başkan adayımızın seçtiğinizde MHP’nin değil tüm Çelikhan’ın belediye başkanı olacaktır. MHP’li belediye başkanları hizmet için gelirler çalmazlar ve çaldırtmazlar halkına hizmetkar olurlar. Biz kardeşiz bin yıldır bu topraklar da kardeşçe yaşıyoruz 3-5 çapulcunun bu kardeşliğimizi bozmasına fırsat vermeyiz."

-"BEŞ YILDA SİZLERE HİZMET EDEMEZSEK TEKMEYİ VURUN"

Kimsenin diline, ırkına, rengine bakmadan bu ülkenin birer evladı olduklarının altını Çizen Taşdoğan,"Bu ülkeye sahip çıkmamız bir olumsuzluk hepimizi etkiyor. Sadece MHP’lileri ya da AK Partilileleri değil. Birileri bizi Suriye’ye benzetmek istiyorlar. Biz Suriye’ye benzemeyiz. Bizim başka gidecek yerimiz yok bu yüzden memleketimizi Çelikhan’ımızı seviyoruz. Bir kez daha sizden bize bu sefer destek verilmesini istiyoruz. Kendinizi bu dağların arasında unutulmuş sanmayın her karış toprağı bizim için önemlidir. Siz bize oy verirseniz biz sizi unutmayız söyle ya da böyle bütün hizmetleri getireceğiz. Getiremezsek 5 yıl sonra tekmeyi vurun"diye konuştu.

Milletvekili Taşdoğan, konuşmasının ardından, tütün merkezini ve ilçe esnafını ziyaret etti.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha