İlçede Fatih Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Yakup Atmaca (14), ailesine destek olmak için tütün tarlasında çalışırken boş zamanlarında ise  Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü projesi kapsamında yürütülen eğitimlere katıldı.

İki yıl süren eğitimin ardından Osmaniye'de düzenlenen 14 yaş altı Türkiye Şampiyonası Turnuvası'nda genç sporcu Milli Takım Antrenörleri tarafından Milli Takıma davet edildi.

Yakup Atmaca, turnuvada gösterdiği başarıdan dolayı Çim Hokey Sporunda  Milli Sporcu listesine girdi.

Milli Sporcu ve Çim Hokey Antrenörü Hakan Akay, amaçlarının öğrencileri kötü alışkanlıklardan ve internet bağımlılığından uzak tutmak ve iyi bir yerlere getirmek olduğu belirtti.

Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde, 2 yıldır Çelikhan'da Çim Hokey faaliyetlerini yürüttüklerini kaydeden Akay, şunları ifade etti:

"Okullar ve kulüpler bazında turnuvalara katılıyoruz. Son gittiğimiz 14 yaş altı Türkiye Şampiyonası Turnuvası'nda bir öğrencimiz milli kampa davet edildi ve turnuvada gösterdiği başarıdan dolayı Yakup Atmaca, Çim Hokeyde Milli oldu. Çelikhan'da hokeyi ve sporu yaygınlaştırmak amacıyla öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan, zararlı alışkanlıklardan ve internet ortamından uzak tutup sporla iç içe olmasını sağlamak. Amacımız Çim Hokey'inde çocuklarımızı iyi bir yerlere getirip Milli Takımıma iyi sporcular yetiştirmektir."

Yakup Atmaca ise, "İki yıldır Çelikhan'da Hokey Sporu ile ilgileniyorum.Katıldığım turnuvada Milli Takım hocalarım beni Milli Takıma seçti. Hocama çok teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha