Çelikhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’ndan edinen bilgiye göre, 2015 yılı içerisinde 13 bin 57 kişiye toplamda 6 milyon 325 bin 251 TL akdi ve ayni yardım yapıldığı ve Vakfa bağlı Aşevinin 1999-2000 yılında faaliyete geçmiş olduğu, 200 kişilik kapasiteye sahip aşevinden aktif olarak şu anda 95 kişinin yararlandığı öğrenildi.

Ayrıca Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün teşvik amacına yönelik olarak gıda, giyecek, yakacak, sağlık, barınma - kira yardımı, ev, eşya yardımı, diğer eğitim yardımları, acil hastalara yol ücreti gibi ayni ve nakdi yardımlar yapıldığı aktarıldı.

Köy, mezradaki fakir ve muhtaç durumunda olan ailelerin ihtiyaçlarını gidermek adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Amacımız Çelikhan ilçe merkezi, kasaba, köy ve mezradaki fakir ve muhtaç durumunda olan ailelere yönelik hazırlanan hizmetlerin düzenli, hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. 2015 yılında 13 bin 57 kişiye toplamda kişiye nakdi ve ayni yardım yapılmıştır.  2016 yılı içerisinde bu tür yardımların artarak devam etmesi için gerekli çabayı göstereceğiz.” dedi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber