1960 Çelikhan doğumlu olan Yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, 1985 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesinden mezun oldu. 1986 yılında Konya’nın Kadınhanı ilçesinde 1 yıl çalıştıktan sonra 1987 yılında Çelikhan Lisesine atandı. Burada 5 yıl öğretmenlik 4 yılda Müdür yardımcılığı görevini yürüttükten sonra 1999 yılında Çelikhan Çok Programlı Lisesine kurucu müdür olarak atandı.

Anadolu Lisesinin açılması ile bu okulunda kurucu müdürlüğünü yürüten Acar, Bakanlığın uyguladığı rotasyon sonucu Pınarbaşı Çok Programlı Lisesine müdür olarak atandı.
Burada 1 yıl görev yaptıktan sonra İlçede yeni açılan İmam Hatip Lisene kurucu müdür olarak atanan Acar, daha sonra tekrardan Pınarbaşı Çok Programlı Lisesine oradan da Yunus Emre Ortaokuluna müdür olarak atandı.
Yunus Emre Orta Okuluna atandıktan 3 gün sonra Çelikhan İlçe Milli Eğiti Müdürü olarak atandı.
Çelikhan İlçe Milli Eğitim’e ivme kazandırmak ve Milli Eğitimin aslına uygun şekilde davranması için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade eden Acar, herkesi kucaklayıcı, bir yol çizeceğini söyledi.
Öncelikle Milli Eğitim’de ki çalışma arkadaşları, Okul Müdürleri ve öğretmen arkadaşlarla birlikte Eğitim ile hasbıhal olan tüm çevrelerle sıcak diyaloglar kurarak Çelikhan’da Eğitimin seviyesini daha yukarı çıkarmak için çalışacağını ifade etti.
Editör: Adıyaman Haber