Çelikhan Cumhuriyet meydanında düzenlenen programda İlçe Müftüsü Murat Kurt tarafından Cumhuriyet meydanında kılınan yatsı namazının ardından okunan Kur-an-ı Kerim tilaveti ile programa başlandı.

Programın sunuculuğunu yapan Halk eğitimi Müdür Yardımcısı Ali Ayaz, geceye renk kattı.

Programa Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İlçe jandarma Komutanı Alper Şentürk, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Bulut ve İlçe Kaymakamı Adem Kaya birer konuşma yaptı. 

Coşkulu anların yaşadığı 15 Temmuz gecesinde vatandaşlar sesini Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a iletmek için elinde Türk bayrakları sallayarak, tekbir çekerek dua ettiler.

Sinevizyon gösterisi ardından 15 Temmuz gecesinde şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Adem Kaya tarafından ödülleri verildi.

Türkiye geneli olduğu gibi Çelikhan’da 15 Temmuz gecesinde saat 23:30 okunan selanın ardından Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Mehmet Kaya ve Şehit Mehmet Yerlikaya Anadolu İmam-Hatib Lisesi öğrencileri tarafından hazırlamış olduğu bin 500 kişiye çorba ve poğaça ikramında bulundu.

Kum sanatı gösterisi ile devam eden program, İlçe Vaizi Mehmet Ali Çetinkaya yapılan duanın ardından Adıyaman’dan gelen Bilal Salam ve ekibi ile bir birinden güzel ilahilerle devam etti.

Vatandaşlar 16 Temmuz sabah saat 05:00 kadar demokrasi nöbetini tuttu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha