Her Yıl milyonlarca yatırımın yapıldığı Arıcılığın temel besin kaynağı olan Keven bitkisinin kesilmesine Arıcılardan tepki geldi.

Çelikhan’da ormanlık arazide kevenlerin kökünden kesilerek toplatılmasına Arıcılar tepki gösterdi.
Çelikhan Arıcılar Derneği Başkanı Mustafa Karaman ve bir grup Arıcı, Ağol bölgesinde keven kesen müteahhide tepki göstererek kevenlerin toplatılmasına karşı çıktılar.
Çelikhan ilçesinin Arıcılık yönünden Adıyaman bölgesinin kalesi olduğunu kaydeden Arıcılar Derneği Başkanı Mustafa Karaman, Kevenlerin kökünden kesilerek  alınmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Karaman yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Keven bitkisi Arıcılık için ve erozyon kontrolü için çok önemli bir bitkidir. İlçemizde Arıcılık 2.önemli gelir kapısıdır. Devletimiz her yıl milyonlarca lira Arıcılığa yatırım yapmaktadır. Arıcılığa bu kadar yatırımın yapıldığı bir bölgede Arıların temel besin kaynağı olan keven bitkisinin kesilmesine izin veremeyiz. İlgili Arkadaş yetkililerden izin aldığını söylüyor. Buraya bu izni veren yetkililer hangi mantıkla izin veriyorlar. Ortada bir izin varsa bu iznin derhal iptal edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Arıcılığı bırakmak zorundayız."dedi.
Çalışma sahasına gelen Arıcılarda duruma tepki göstererek, çalışmanın derhal durdurulmasını istediler.
Müteahhit firma ise, kevenleri ilaç sanayisinde kullanmak için kestiklerini söyledi.
Haber: Mustafa Aloğlu
Editör: Adıyaman Haber