İki gün süren programa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Öztürk ve Halil Karakuş, Jandarma Komutanı Arif Bekar, Emniyet Müdürü Cemal Avan, Devlet Hastanesi Başhekimi Adnan Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Şube Müdürleri ve kurum amirleri ile Sivil Toplum Örgütleri Başkanları katıldı.

Festivalde El Sanatları ve Giyim Bölümüöğrencilerinin eğitim öğretim yılı süresince ürettikleri orjinal ürünler sergilendi.

Çocuk Gelisimi Bölümü ise Çocuklara yönelik gün boyu animasyon ve müzikli oyunlar sundu.Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencilerinin yöresel yemekleri misafirlerin ilgi odağı oldu.

Ayrica Fesivalde okulun Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri bölümü de tanıtıldı.
Okul Muduru Ferda Uncu, Meslek Liselerinin önemini anlatarak, genç kızların istihdaminin ülkenin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

"Bu çalışma işini özümsemiş mesleğine gönül vermiş bir ekip işidir" diyen Okul Müdürü Ferda Uncu, "Tüm okul personeline ve ögrencilere teşekkür ediyorum, katılımlarından ve verdikleri desteklerden dolayı tüm Besni Halkına teşekkürü borç biliyorum" dedi.
Kermesten duyulan memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin binbir zahmet çekerek hazırladıkları etkinlikler gerçekten görülmeye değer. Okul bahçesinden çıkılıp halka açık olan bir mekanda yapılması ve Besni halkının yoğun katılımı ile Kermes olmaktan çıkıp bir panayır havasına bürünmesi, gece 22:00 ye kadar halkımızın, özellikle de çocuklarımızın burada eğlenerek vakit geçirmesi çok harika bir izlenim yarattı. Şu anda vatandaşlardan bir sonraki şölen ne zaman diye sorular alıyoruz. Bu vesile ile bu programda emeği geçen başta Okul Müdürü Ferda Uncu, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum"dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha