Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Erdemli ve Başarılı Birey” projesi kapsamında dünyanın ilk üç firması arasında bulunan SANLAB’ın kurucusu Salih Kükrek’i ağırlayarak, meslek dersleri öğretmenleri ile buluşturdu.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Bilişim Vadisi’nden Silikon Vadisi’ne devlet tarafından gönderilen yegane teknoloji şirketi SANLAB’ın kurucusu Salih Kükrek’i Besni’de ağırlamaktan gururlu olduklarını söyledi.

Yazar, “Simülasyon alanında ülkemizin ihtiyacı olan teknolojileri, ekibiyle birlikte millileştirme amacıyla teknoloji odaklı girişimcilik yoluna çıkan bununla yetinmeyerek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile başlayan SANLAB yolculuğu ülkemizde TÜBİTAK MAM Marmara Teknokent’teki ar-ge merkezi ve İstanbul’daki teknoloji üretim merkezi ve ABD’de Florida Simülasyon Vadisi ofisi ile devam etmektedir” dedi.
SANLAB’ın kurucusu Salih Kükrek ise sahneye çıktıktan sonra girişimcilik ve teknoloji üzerine sohbet ederek, soruları cevapladı.

Meslektaşlarının girişimcilik noktasında rahat olması gerektiğini vurgulayan Kükrek, teknolojik olarak ele geçirdikleri üstünlüğün tüm diğer alanlarda da devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar’ın Salih Kükrek’e plaket takdiminden sonra program sona erdi.

BHA

Editör: Adıyaman Haber