UR. 2430. Bölge Federasyonuna bağlı Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün tarafından organize edilen ve UR. 2420. Bölge Federasyonuna bağlı İstanbul Caddebostan Rotary Kulübünün de  destekleriyle 37 öğrencisi bulunan Besni ilçesine bağlı Yazıbeydilli Köyü Şehit Hasan Gülten İlköğretim Okulu öğrencilerine spor ve kırtasiye malzemeleri alınarak Yetkili Okul Müdürüne teslim edildi.
“Rotary Eğitim Dostları projesi” Rotary ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ortak protokol ile toplanan yardım ve bağışları ihtiyaç sahibi okul ve öğrencilere ulaştırdığını belirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mahmut Esmer, amaçlarını şöyle anlattı:
“Ülkemizin ve gençlerimizin gelişiminde eğitimin öneminin farkına varılarak, Türkiye genelinde tüm çocuklarımıza eşit eğitim ve kendini geliştirme imkânları sunmak, çocuklarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi için öğretmenlerimize destek olmaktır. Ayrıca kulübümüzün “Yaşamak İçin Spor Yap” Projesi kapsamında okulumuza masa tenisi ve spor malzemeleri ve verdik. Bu bağlamda her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde farklı okulların ve bu okullarda eğitim gören öğrencilerimize destek olmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projede bizlere destek olan kardeş kulübümüz İstanbul Caddebostan Rotary Kulübü ve üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum.”
Eğitim için tüm rotaryenlerin her zaman güçlerini birleştirdiğini belirten UR 2430. Bölge Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet, ”İznik Köyü İlköğretim Okulundan sonra Besni ilçesine bağlı Yazıbeydilli Köyü Şehit Hasan Gülten İlköğretim Okuluna da msa tenisi ve kırtasiye yardımında bulunduk. Bizler öğrencilerimizin köylerde spor yapabilmeleri için ve eksikliklerin giderilmesi için İstanbul’daki Kardeş Kulübümüzün de desteği ile sürekli yeni projeler üretmeye çalışıyoruz. Gücümüz yettiğince ve karınca kararınca eğitim projelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.
Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Bakşkanı Mahmut Esmer, UR 2430. Bölge Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet ve kulüp üyeleri daha sonra öğrencilerle masa tenisi oynayıp birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha