-"BİZE YILLARCA DESTEK VERMİŞ AİLEYE, BİZDE DESTEK VERDİK"

MHP adayı Mehmet Korkmaz, başka aileye destek için adaylıktan çekildiğini belirterek, "Kesmetepe'de 31 Mart yerel seçimlerde Kesmetepe'de oylar eşit şekilde çıkmasından dolayı 2 Haziran'a ertelenen seçimin bugün yapıldığını kaydetti.

Korkmaz, "Oylarımızı kullandık. Kazanan arkadaşımıza hayırlı olsun derim. Kesmetepe'ye bereket getirsin, huzur getirsin kura sonucu buralar küçük yerler küçük yer olduğu için adaylıktan çekilmek diye bir şey değil daha önce bize yıllarca destek vermiş aileye biz destek verdik. Kim kazanırsa hayırlısı olsun."dedi.

Oyların eşit sayıldığından ötürü itirazda bulunduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Hasan Koca, "Daha önce yapılan seçimlerde oyların eşit çıkmasından dolayı itirazda bulundum ve  bugün tekrar seçim yapılıyor, Kesmetepe için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi.

-"MHP ADAYI LİSTELERDE HALA VAR"

Hedefi gönül belediyeciliğini Kesmetepe'ye kazandırmak olduğunu belirten Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Mehmet Yıldırım, "Köyüme hizmet yapabilmek için ben bu işe soyundum tek hedefim Kesmetepe'ye gönül belediyeciliğini kazandırmak. İnşallah vatandaşın tercihine saygı gösteririz.Vatandaşımızın oy kullanmaya katılımı yüksek ve sakin bir şekilde devam ediyor. Köyümüzde her hangibi bir sorun olacağını düşünüyorum. Çünkü geçmişte yapılan seçimlerde de böyle şeyler olmamıştır bundan sonrada olacağını düşünmüyorum. MHP adayı seçimden çekilmiş fakat listelerde hala var." şeklinde konuştu.

-"TEKRAR SEÇİM OLMASIN, KUR'A OLSUN, TOPLUM GERİLMESİN İSTEDİK"

Demokrat Parti (DP) adayı Yusuf Parlak ise şunları söyledi:

"Kesmetepe huzurlu güvenli bir birine saygılı Kesmetepe'de barış sevgi devamlı ön planda tabiî ki 31 Mart seçimlerini oylarımızın denk çıkması sonucu Cumhuriyet Halk Partisin itirazı sonucu kuraya karar verildi. Daha sora Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adıyaman teşkilatı Yüksek Seçim Kuruluna başvurdu orada da kura çıktı. Tekrar Adıyaman o kararı Ankara Yüksek Seçim Kuruluna müracaata bulundu. Ankara'dan gelen sonuç 2 Haziran seçimlerine karar verildi. Tabi ki; biz isterdik ki; tekrar seçim olmasın kura olsun, toplum gerilmesin bu aziz mübarek günde sıkıntı yaşanmasın ama seçim kurulu karar saygı duyarak huzurlu barış içerisinde seçim sonucu ne olursa olsun güzel geçmesini huzurlu geçmesini temenni eder Kesmetepe'ye hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha