2 Haziran 2019 tarihinde Yüksek Seçim Kurulunun kararıyla tekrarlanan seçimi kazanan DSP’li Belediye Başkanı Ali Yılmaz ve belediye meclis üyeleri aldıkları kararla partilerinden istifa etti.

İstifaların ardından Cumhuriyet Halk Partisine katılan Başkan Yılmaz ve Belediye Meclis Üyeleri için beldede katılım töreni düzenlendi.

Törene, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP İl Başkanı Deniz Çakmak, İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı ve partililer katıldı.

Belediye Başkanı Ali Yılmaz’a rozeti ise CHP İl Başkanı Deniz Çakmak tarafından takıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç ise; “Kesmetepe Beldesinde 2019 Yerel seçimlerinde DSP’den Belediye Başkanı olarak seçilen Sayın Ali Yılmaz Bugün Meclis üyeleri ve seçmen kitlesi ile Cumhuriyet Halk Partimize katılım sağladı.

Öncelikli olarak partimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Bizim halkın iktidarını kurmamız için Kesmetepe başta olmak üzere ayrılmadan, bölünmeden güç birliği yaparak Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırıp çok güzel projelere imza atarak, halkı kucaklayarak, hizmet etmek, halkın derdine derman olarak sosyal belediyeciliğin yaşatılması adına gece gündüz demeden hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bizim yarınlarımıza ve gençliğimize en büyük görevimiz ve borcumuz halkın ve hakkın korunduğu bir belediyecilik anlayışı yaratarak yaşanacak bir Türkiye inşa etmek ve ekonomik refahın egemen olduğu bir ülkede yaşatmayı hediye etmektir."dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha