Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Kadri Enis Berberoğlu, CHP  Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Besni ilçe Başkanı Hüseyin Keleş, CHP Adıyaman Milletvekili adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Kadri Enis Berberoğlu, “Güzel bir sonbahar gününde böyle bir güneşin altında sizi beklettik ama bu bir demokrasi bayramı hepimizin katılmasını istediğimiz için burada bu seçim büromuzun da açılışını yapıyoruz. Biraz önce başkanımızın da ifade ettiği gibi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Perşembe günü buraya gelecek. Bir kere daha gelmişti hatırlayacaksınız seçimden hemen önce 2 Haziranda o zaman böyle büyük bir acımız olmadığı için bir meydan mitingi yapmıştık. Orada bir söz verdi, Türkiye’nin bir bölümü anladı, bir bölümü anlamadı ama siz iyi anladınız eminim. Hatırlarsanız tütünle ilgili bir söz verdi. Ne demişti, yasakları kaldıracağım demişti. Niye yasakları kaldıracak, çünkü bakın ben öyle lafın ortasını bilirim, kitabın ortasından konuşurum. Rize çayla, Malatya kayısıyla, Ordu fındıkla anılıyor, burası da tütünle anılıyor. Burada tütünü yasakladığın zaman buradaki insanlara ne demiş oluyorsun, git göç et, büyük kentlere git, ırgat ol öyle çalış ama alnının teriyle emeğinle geçinmekten vazgeçin. Çünkü bu sana yasak bunu ben öyle anladım. Dışarıdan gelen bir hemşerinizim bu yasağı başka türlü anlamanın imkânı yok. Peki, buna rağmen tütün eken, ziraat yapan insanlar su bulabiliyorlar mı burada. Uçakla geçerken gördüm sizde bir şekilde görmüşsünüzdür Adıyaman’ın fotoğrafını, etrafı göl, karıştıran birisi deniz zanneder ama tarlada su yok. Her taraf yanmış, toprak verim vermiyor artık. Programda dört tane barajı var bu ilin, bir tanesi yapıldı mı sizlere soruyorum. Bende Sayın Genel Başkanımın yardımcı olarak söz veriyorum Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında bu barajlar başlanacak zamanında kaynak aktarımı yapılacak ve burası yeniden sulu tarımın merkezi olacakdedi.

Berberoğlu, şöyle devam etti:

Dolar bugün 3 TL oldu, biz ciddi adamlarız, ciddi hesap kitap yapıyoruz ona göre mazot fiyatını belirliyoruz. O yüzden mecburen 30 kuruş zam gördü 1 Lira 80 Kuruşa çıktı. Elinizi çabuk tutun, bir an evvel bizi iktidara getirin mazot daha da pahalılaşmadan size sözümü yerine getirelim 1 Lira 80 Kuruştan verelim. Adıyaman  başka neyiyle meşhur, petrolüyle meşhur. Araplarda var, parayı nereye koyacaklarını bilemiyorlar. Türkiye’de üretilen her üç varilden biri Adıyaman’da üretiliyor. Peki, bunun rafinerisi nerede, yani onun benziniydi, mazotuydu, ayrışması nerede yapılıyor, ya Kırıkkale’de yapılıyor ya da TÜPRAŞ’ta yapılıyor. Buraya küçükte olsa istihdam açısından düşünülemez mi düşünülür. Bunu da bir kardeşiniz olarak hükümet programına koyması açısından Genel Başkanıma ben önereceğim. Turizmi hiç saymıyorum zaten hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bakın Adıyaman bugün çok fazla yatırım alan bir ilimiz değil maalesef. Sebeplerinin içinde iktisadi olanlar yani ekonomik olanlar var. Kayseri ile sizi bu hükümet aynı gelişmişlik seviyesinde görüyor. Yani Kayseri’de ki bütün organize sanayi bölgeleri dolmuş ama burada doğru düzgün iki tane fabrikanın olmadığı yerde yatırımcı gelmeye çalıştığı zaman sen Kayseri’de ki kadar teşvik alırsın demek Adıyaman’a değil Kayseri’ye git demektir

- SİZ BU LEKEYİ TAŞIMAYA LAYIK DEĞİLSİNİZ

Son günlerdeki terör olaylarına değinen Berberoğlu, şunları söyledi:

Yatırımın buraya gelmemesinin bir sebebi de son olaylar sırasında bu güzel kentimiz ki ben Adıyaman’ı huzur ve cennet kenti olarak bilirim. Bu hükümetin sunmak istediği gibi yasa dışı bir takım hareketlerin, insanlık dışı barbarlık sembolü bazı örgütlerin merkezi olarak bilmem. Bunu anlatmak lazım, siz bu lekeyi taşımaya, bu şekilde anılmaya layık değilsiniz. Sizi bu şekilde ananlar sizi fakirliğe mahkûm etmek isteyenlerdir. Her topluluktan, siyasetçiden de, sporcudan da, sanatçıdan da iyisi de çıkar kötüsü de ama koca bir kenti bir hareketle birlikte anmak medyaya bu şekilde lanse etmek büyük haksızlıktır. Gelen turisti de, iş adamını da, ticareti de, yatırımı da keser. O işi siz bize bırakın, o adamlarla, bu kötülük sembolleriyle uğraşmak bizim meselemiz


- MHP İLE HDP CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ İKTİDARDA GÖRMEK İSTİYOR.

Berberoğlu, Genel Başkanımız bir başbakan gibi bombanın patladığı günden itibaren Ahmet Davutoğlu ile Selahattin Demirtaş ile görüştü, MHP’den randevu istedi. Ondan evvel ne yaptık koalisyon görüşmelerini hatırlayın. Koalisyon görüşmelerinde MHP ile HDP’nin anlaştığı bir konu var mıdır? Bir tane var, Cumhuriyet Halk Partisini iktidarda görmek istiyorlar. Devlet Bahçeli daha dün söyledi. Cumhuriyet Halk Partisinin koalisyon ortağı olmasında fevkalade yarar görüyorum. Selahattin Demirtaş neredeyse her gün söylüyor. Adalet ve Kalkınma partisi koalisyon görüşmesini sadece tek bir partiyle yapabilir oda Cumhuriyet Halk Partisidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kimlik siyaseti yapmıyor. Sizleri, bizleri şucu bucu diye ayırmıyor, etnik siyaset yapmıyor, mezhep siyaseti yapmıyor, bölgesel siyaset yapmıyor, kimsenin yaşam tarzına karışmıyor. Öyle olduğu için de her kesimden, her partiden rahatlıkla diyalog kurabilecek bir imkânı var. O imkân sayesinde zaten Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyları 7 Haziran’a göre patladı gidiyor. Samimiyetle söylüyorum, bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidardır.” Dedi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber