Bu sezon Bal Ligi hedefiyle yola çıkan Besnispor güçlü bir kadro kurmak için teknik direktörünü de belirledi. 15 yıllık profesyonel futbol kariyerinin ardından teknik direktörlük yapan 37 yaşındaki Ahmet Tekin ile el sıkışan Besnispor'da idari ve yürütmeden sorumlu ikinci başkan görevine de Hakan Kılınç getirildi.

Yeni teknik direktör için kulüp binasında düzenlenen imza törenine sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Besnispor yönetim kurulu, futbolcular ve vatandaşlar katıldı.

GÜRKAN: "PAROLAMIZ BAL LİGİ"

İmza töreninde konuşan Besni Spor Kulübü Başkanı Seydullah Gürkan, bu sezon şampiyonluğu ve Bal Ligini hedeflediklerini ifade etti.

Gürkan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sezon başında başkanlığı devraldığımda da söylemiştim. Biz bu işe gönül verdik. Bu düşünceyle yola çıktık ve parolamızı da önce şampiyonluk sonra da Bal Ligi olarak belirledik. Takımımız ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performansla bizleri mutlu etti. Ancak bunu yeterli olarak görmüyoruz. Her gün üstüne koyarak ilerlememiz lazım. Biliyoruz ki ilerde daha zorlu maçlarımızda olacak. Bunun için çalışmalara devam ediyoruz."

-"YAŞADIĞIN ŞEHRİN TAKIMINI TUT"

Gürkan, "Bu kapsamda hayatında 15 yıllık profesyonel futbol kariyeri olan ve daha önce Adıyamanspor 1954 ile Kahtaspor gibi takımları çalıştıran Ahmet Tekin hocamızla anlaştık.  Bundan sonra sporcularımız Ahmet hocamızın öncülüğünde daha güzel başarılar elde edecektir diye inanıyorum.

Kulübümüzde yaşanan bir diğer gelişme de Hakan Kılınç kardeşim olmuştur. Kendisine kulübümüzün idari ve yürütmeden sorumlu ikinci başkanlığını teklif ettik. Sağ olsun oda bizi kırmadı. Bundan sonra ikinci başkan olarak kulübümüz için çalışmalarına devam edecek.Buradan tüm Besnili hemşerilerimize seslenmek istiyorum, bu kulüp şehrimizin kulübüdür. 'Yaşadığın şehrin takımını tut' sloganıyla herkesin Besnispora destek olmasını istiyoruz."diye ifade etti.

Her takım için taraftarın çok önemli bir husus ve galibiyetlerde de çok önemli payının olduğunu vurgulayan Gürkan, "Maalesef ki bu konuda biraz eksikliklerimiz var. Hemşerilerimizin maçlara gelip takımın yanında olması, desteğini göstermesi inanıyoruz ki daha güzel başarılara imza atmamıza ön ayak olacaktır. Ben tekrar yeni teknik direktörümüzün ve ikinci başkanımızın ilçemize ve kulübümüze hayırlı olmasını diliyor katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

KILINÇ: "BESNİ SPOR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Hakan Kılınç ise, Besnispor yönetim kurulunun almış olduğu karar itibariyle bundan sonra Besnisporun idari ve yürütme konusunda ikinci başkan olarak görevi üstlendiğini belirterek, "Bu görev de bizim için, Besni’miz için ve gençlerimiz için de kutsal bir görevdir. Bundan sonra bizde Besni Sporumuz için elimizden geleni yapacağız. Bizim amacımız burada gençleri kahve köşesinden çekip, futbola yönlendirmektir. Zaten ülkemizde işsizlik başını almış gidiyor, bizde burada gençlere bir umut olmak için en azından bir ön ayak olmak istiyoruz."dedi.

Besnispor için ligin başında ilçenin başkanlığı devralarak elini taşın altına koyan, Seydullah Gürkan'ın başlattığı bu hareketin çok umutlandırdığının altını çizen Kılınç, şunları ifade etti:

"Karar vermemdeki en büyük etken de bu işadamımızın ilçemize, gençlerimize yapmış olduğu yatırımdır. Bende buradan tüm Besni kamuoyuna bir çağrıda bulunmak istiyorum, gelin bu sevgili kardeşimizin yapmış olduğu bu yatırımı hep birlikte bizler de kucaklayalım ve Besni'de yaşayan gençlerimize bir umut olalım. Bizim bundan sonraki hedefimiz sezon sonunda lider olarak playofflarda şampiyon olup bal ligine çıkmaktır. Çünkü Besni Sporun geçmişine baktığımız zaman birçok başarılara imza atmış bir takım. Şimdi yeniden o ruhu canlandırmak için herkesi Besnispora destek olmaya davet ediyorum."  

Kaynak : PHA
Kaynak: pha