Besni ilçesi’nde yaşayan Ali Hasan Gümüş Avrupa MuayThai Federasyonu Açık Kupası (EMF-MuayThai Open Cup 2016) şampiyonasında Avrupa üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.
5 Yaşından beri Muaythai sporuyla ilgilendiğini belirten Ali Hasan Gümüş, severek yaptığı sporla ilgili Türkiye’yi Dünya’da temsil etmek için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi.

Kardeşlerinin de daha önceden şampiyonluk dereceleri olduğunu aktaran Ali Hasan Gümüş, “5 yaşından beri antrenmanlara katılıyorum. Şuan 16 yaşındayım, 11 yıldır devam ediyorum. Ablam ve ağabeyimin de dereceleri var.  Ağabeyim 2010 yılında Türkiye ve Balkan Şampiyonu oldu. Ablam 2013 yılında Türkiye şampiyonu oldu. Yıldızlar kategorisinde de Dünya üçüncüsü oldu. Bende 2011 yılında Türkiye ve Balkan şampiyonu oldum.”dedi.
Sporu çok sevdiğini söyleyen Gümüş, ailesinin en küçükleri olan kardeşini de spora başlatacağını ve onunda başarılı şekilde ilerlemesi için elinden geleni yapacağını ifade etti.
Antalya ilinde yapılan MuayThai Avrupa Şampiyonasında 57 kilogramda üçüncü olan Ali Hasan Gümüş, hedefinin ise Dünya Şampiyonluğu olduğunu vurguladı.
Gümüş, “İnşallah Dünya Şampiyonasında şampiyon olup Türk Bayrağını dalgalandıracağım. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim ve şampiyonlukla döneceğim. Bu güne kadar Besni Belediyesinin bize maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha