Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda sergilenen tiyatro oyuna Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanı Aslan Palalı, ADD Besni Şubesi Başkanı Akif Bahçeci, kurum amirleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

ADD Besni Şubesi Başkanı Akif Bahçeci, yaptığı açıklamada, “Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi olarak her yıl kültürel ve sanatsal etkinlikler çerçevesinde faaliyet gösteriyoruz ve tiyatro gösterimizi de her yıl geleneksel hale getirdik. Bu yılda Eğitim İş Besni temsilciliği ile ortak organizasyon ile Besni halkımızı tiyatro ile buluşturmak istedikdedi.

Bahçeci, şunları kaydetti:

Bu organizasyonda bizlerin amacı sosyal çevresi kapalı bir bölge olarak gözüken Besni’mizi sosyal çevreye kazandırmak ve kültürel faaliyetleri geliştirmekti. Oyunumuzun içeriğine baktığımızda sosyal içerikli konuların paylaşıldığı, komedili bir şekilde dile getirildiği bir oyun. Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği olarak son yıllarda ülkemizde ki terör olaylarının yoğun saldırısıyla karşı karşıyayız. Halkımız bu konuda büyük bir tedirginlik yaşamakta. Biz bir nebzede olsa bu tedirginliği ortadan kaldırmak, halkımızı huzur ve güven içerisinde kültürel, sanatsal alanlarda ilgilerini çekmeye çalıştık. Bu vesileyle ülkemizde cereyan eden her türlü terör olaylarını lanetle kınarken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber