Besni Şehit Eren Kupal M.T.A.L Spor Salonunda yapılan etkinliğe Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Akdoğan, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler  ve veliler katıldı.
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Okul Müdürü Mükremin Özer’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
Mükremin Özer, yaptığı konuşmada, “Hamd Alemlerin Rabbi Rahman ve Rahim olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam peygamber efendimiz rehberimiz Hz Muhammed’in (sav) üzerine olsun. Alemlere rahmet olarak gönderilen şefkat ve merhamet peygamberi efendimiz Hz. Muhammed’in Hicri doğum yıl dönümü vesilesiyle düzenlemiş olduğumuz programa hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.
Efendimiz öyle bir zamanda görevlendirildi ki ondan önce insanlık en karanlık devirlerinde birini yaşıyordu. O dönem ki güçlüler haklı oluyor haklıların hakkı çiğneniyor güçlüler zayıfları eziyor zalimler her yerde mazlumların hukukunu çiğnemekten geri durmuyordu. Onun gelişi ile cahiliye devrinin en katı kuralları 23 yıl gibi kısa bir süre içerisinde bir bir kaldırılırken yerine beşerin en şerefli kanunları getirildi. Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, güven duygusunu, birbirimizden emin olmayı, komşusu açken tok yatmamayı, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in kutlu doğumunun yıldönümünün, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Programımıza tekrar hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum.” Dedi.
Öğrencilerin hazırladıkları etkinler ile devam eden program yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile son buldu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha