Besni Belediyesi tarafından ilçe girişlerine düzenleme yapılacak.

Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde uzun süreden beri süre gelen çarpık yapılaşma ve mülkiyet dağınıklığı nedeniyle kentleşme noktasında kilitlenen yapılaşmanın ve alt yapının düzenlenmesi ile ileride oluşabilecek afetlerde can ve mal kaybının önüne geçebilmek amacıyla 21 bin metrekare alanda Kentsel Dönüşüm yapılacağını bildirdi.
Başkan Öztürk, şehir girişlerinin düzenli ve kullanılabilir olması, o yerleşim alanının aynası konumunda olduğunu aktardı.

Bu kapsamda ilçenin Adıyaman girişi olan kavşak, Beşyol kavşağı ve yeni Devlet Hastanesi kavşağına kadar olan kısım, eski Devlet Hastanesi önündeki park alanının bütün olarak düzenlenmesi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Öztürk, “İlçemizi, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve TEDAŞ’ın çalışmaları ile güzel görünüme kavuşturacağız. Yapılacak bu düzenlemelerin sponsoru ise her zamanki gibi övünç kaynağımız olan medarı iftiharımız Erdemoğlu ailesinin katkılarıyla yapılacaktır. Bu hususta daha önce yapılan imar tadilatlarına ek olarak eksiklikler meclis kararı ile giderilmiş oldu. 2015 yılında devam edecek bu çalışmalara herhangi bir engel kalmadı” diye konuştu.

BHA

Editör: Adıyaman Haber