Kaymakamlık binasında İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer başkanlığında yapılan toplantıda ilçenin Ocak ayından itibaren güvenlik seviyesi değerlendirildi ve  bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda Ocak ayından itibaren genel asayiş konusunda bilgiler veren İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, ilçede asayiş olaylarında yüzde 25 düşüş, kaçakçılık olaylarında ise yüzde 75 artış olduğunu belirtti.
Özellikle bölgede kaçak kazı olaylarının arttığına dikkat çeken Bekar, şunları kaydetti: “Bölgemizin yaklaşık 57 noktasında birinci dereceden SİT alanımız var. SİT alanlarında yapılan bu kaçak kazı olayları için gelen vatandaşlar Gaziantep kökenli ama içlerinde mutlaka da bir tane Besnili oluyor olaya dahil olan.Geç hafta itibariyle 61 yeni güvenlik korucusu aldık. Korucular görevlerine başladılar. Yine İlçe Emniyet Müdürlüğü ile müşterek icra ettiğimiz yol, emniyet ve asayiş uygulamalarımız var. Ocak ayından 27 Nisan tarihine kadar değişik suçlardan aranan toplam 242 kişi yakalandı. Bunlardan 34 tanesi tutuklanarak cezaevine konulurken bir kısmına ise denetimli serbestlik verilmek suretiyle serbest bırakıldı” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Genel Meclisi üyeleri ile Besni ile ilgili ciddi çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini söyleyen İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer ise asayiş uygulamalarındaki yapılan çalışmalar için teşekkürlerini iletti.Kaymakam Gencer ayrıca toplantıların sürekli olarak yapılacağını bildirdi. 
Düzenlenen toplantıya İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, STK Temsilcileri ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha