Besni Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İsrafil Yaşar, yaptığı açıklamasında, 4 dönüm arazi üzerinde 970 metrekare alana sahip yeni binada vatandaşlara hizmet vermeye başladıklarını dile getirdi.

Yaşar, Besni Sosyal Güvenlik Kurumu mülkiyetinin Kızılay Vakfına ait Dumlupınar Mahallesi Gaziantep Caddesi'nde bulunan taşınmazda kiralık olarak hizmet verdiğini anımsatarak, "Kurumumuz 2018 yatırım planına alarak ihalesi yapılıp hizmet binasını yapım aşamasına geçildi. 2020 Nisan ay itibariyle binanın geçici kabulü yapıldı ve hizmet binamızı yeni binaya naklettik ve 6 Nisan tarihi itibariyle hizmete açıldı."dedi.

Yeni hizmet binasının Ali Erdemoğlu Mahallesi, Hacı Ahmet Çoban Caddesinde kapalı spor salonu civarında olduğunu kaydeden Yaşar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yeni hizmet binamız arşiv katı, ana hizmet yapılan giriş kat ve üst kattan ibaret 3 kat ve 970 metre kare alana sahip 4 dönüm arazi üzerine inşa edildi. Yeni hizmet binası son teknolojik imkanlar ile donatıldı. Halkımızın daha sağlıklı bir ortamda hizmet almaları sağlanacaktır. Kurumumuz sigortalı emekli ve işverenlerimize yönelik hizmet vermektedir. Malum olduğu üzere koronavirüs ülkemizi etkisi altına almış ve halkımızın evde kalması yönünde çağrılar yapılmaktadır. Bu kapsamda vatandaşlarımız kurumumuza gelmeden 143 uygulama ile e- devlet üzerinden de hizmet alabilmektedir. Ayrıca mart, nisan ve mayıs aylarına ilişkin primler 6 ay süreyle ertelendi. Sigortalılarımıza ve tüm halkımıza hizmet etmekten memnuniyet duyacağımızdan şüphe duyulmamasını saygılarımla arz ederim."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha