Hayatı İşitmen ayrıca Okul Müdürü Nevzat Avşar'ı ziyaret ederek, okul sektör işbirliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette açıklamalarda bulunan İşitmen; Besni Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak göreve geldikleri günden beri eğitime destek veren bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini kaydetti.

Bu kapsamda okulun atölyelerine pratik eğitimi destekleyici materyaller sağlamaya çalıştıklarını kaydeden İşitmen, şunları ifade etti:

"Bu alanda gerek Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi öğrencilerine gerekse odamız esnafı olup çocuğu üniversitelerde lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrencilerimize burs desteği veriyoruz. Amacımız sektörün nitelikli iş gücü ile desteklenmesi. Eğitimin kalitesinin arttırılması. Çünkü biz her alanda kalkınmanın eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Gaz arıza tespit cihazımızın temininde bize katkı sağlayan Atiker Otogaz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Distribütörü Ömer Yükkaldıran'a teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum."

Okul Müdürü Nevzat Avşar ise; “Öncelikle Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Hayati İşitmen'e okulumuza ve mesleki eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımız göreve başladığı günden bugüne bir yıl gibi kısa bir süre zarfında 63 ustalık 235 kalfalık olmak üzere toplamda esnafımıza 298 belge verdik. Bu rakam ilimiz ve ilçemiz şartlarında çok yüksek bir rakam. Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın, ilçemizdeki esnaflarımızın belge sahibi olması konusunda Okulumuza sunduğu katkılardan dolayı da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha