Besni Eğitim Bir Sen, Besni’de YGS ve LYS tercihi yapacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla tercih danışmanlığı bürosu açtı. Bu yıl tercih yapacak olan üniversite adaylarına Atatürk caddesindeki sendika binasında ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. 8 – 18 Temmuz tarihleri arasında uzman rehber öğretmenler tarafından verilen tercih danışmanlık hizmeti tercih süresince 10.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

 

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Mali ve Teşkilat Sekreteri Halil Karakuş ’’Eğitim konusunda toplumun tüm kesimlerine çeşitli projelerle destek veren Eğitim Bir-Sen, yeni bir eğitim hayatına adım atacak olan üniversite adaylarının da yanında bulunarak tercih döneminde öğrencilere destek verilecektir. Adayların doğru ve bilinçli tercih yapmalarını sağlamak amacıyla ilçemiz Rehberlik Araştırma Merkezinin açmış olduğu  tercih merkezi yanında bizde Besnili öğrencilerimize sendikamızı açarak  ücretsiz danışmanlık hizmeti merkezi kurduk. Doğru tercihin nasıl yapılması gerektiği konusunda tecrübeli rehber öğretmenlerimiz ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecektir. ‘’ dedi.

 

 

Amaçlarının doğru tercihle bölümlere yerleşme oranı başarısını yükseltmek olduğunu ifade eden Karakuş, "Tercih danışma merkezinde görev alan öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerden oluşan ve hiçbir ücret talep etmeden, yaz tatilini yarıda keserek bu hizmeti verecektir. Öğrenci ve velilerinden ise hiçbir ücret talep edilmeyecek. Eğitim konusunda Eğitim-Bir-Sen olarak elimizden gelenin en iyisini yapabilmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Besnili öğrencilerimizin aldıkları puanlarla en iyi yerlere yerleşmesini ve eğitim çıtamızın daha da yükselmesini hedefliyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    08/07/2013

                                Halil KARAKUŞ

                                      Mali ve Teşkilat Sekreteri

 


Editör: Adıyaman Haber