Her yıl ülkemizde tonlarca ekmeğin çöpe atıldığı günümüzde vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak adına bayat ekmek kutusu uygulamasını hayata geçiren Besni Belediyesi şehrin çeşitli yerlerine kutular yerleştirdi.
 
-"EKMEKLER YEM OLARAK KULLANILACAK"
 
Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, yaptığı açıklamada, çöpe atılan ekmeklerin israf olmaması nedeniyle bayat ekmek kutuları yerleştirildiğini ve toplanan ekmeklerin hayvanlara yem olarak kullanılacağını kaydetti.
 
Başkan Emre, "Ülkemizde ekmek israfı son yıllarda çok fazla oluyor. Bizlerde Belediye olarak ekmek israfına dikkat çekmek ve en aza indirmek adına vatandaşlarımızda duyarlılık oluşturmak adına bu uygulama ile ilçemizdeki çeşitli yerlere bayat ekmek kutuları yerleştirdik. İnşallah çöpe atılmak yerine bu kutulara atılan bayat ekmekleri ilçemizde bulunan hayvanların yem ihtiyacını karşılamak üzere kullanacağız. Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu üzere “Yiyin, için fakat israf etmeyin, çünkü Allah israf edenleri sevmez’’ inancıyla israfı önlemek adına Cenab-ı Hak’kın izni ve bizlerin gayreti ile israfın önüne geçmek ve dinimizin de uygun görmediği, tasvip etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemektir. İsraf konusunda da halkımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz."şeklinde ifade etti.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha