Çin’in Wuhan şehrinden dünyaya yayılan yeni tip  Koronavirüs’ü (COVID-19) dolayısıyla Adıyaman'ın Besni İlçe Belediyesi tarafından ilçede insanların yoğun olarak kullandıkları alanlar periyodik olarak dezenfekte ediliyor. Belediye sağlık birimi ekipleri tarafından da ilçedeki gıda sektöründe bulunan iş yerlerine maske, bone ve eldiven dağıtılıyor.

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, yaptığı yazılı açıklamada, "Koronavirüs  (COVID-19) hastalığının yayılmasına karşı ilçemizde tedbirleri arttırdık. Panik yapacak bir konu olmaması ile birlikte bizler gereken tedbirleri almakla sorumluyuz ve bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."dedi.

Dünyayı saran koronavirüs (COVID-19) ile ilgili belediye olarak dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini belirten Emre, şunları ifade etti:

"İlçemizde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları şehirler arası ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan araçları, taziye evlerini, camileri, durakları, wc’leri periyodik olarak ekiplerimiz dezenfekte ilaçlamasını yapıyor. 
Ayrıca belediye sağlık birimi ekiplerimiz tarafından esnaflarımızın gerekli tedbirleri almaları konusunda bilgilendirilerek, özellikle de gıda sektöründe bulunan iş yerlerimize bone, maske ve eldiven dağıtımı yapıldı. Halkımızın da ev ve apartman hijyenikliğini sürdürmeleri bakımında çamaşır suyunu su ile karıştırarak (bir bardak çamaşır suyunu on bardak su ile karıştırarak) dezenfekte edebilirler. Esnaf olan vatandaşlarımızın da hijyen konusuna önem vermelerini ve bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha