Besni Ali Erdemoğlu Mahallesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yan tarafında bulunan aile mezarlığını “Babalar Günü” nedeniyle ziyaret eden ilçe halkı, mezar taşlarının kırıldığını tuvalet ihtiyaçlarının giderildiği ve pislik içinde gördükleri manzara karşısında isyan etti.

“Dua okuyamadık”

Mezarlık ziyaretine giden vatandaşlar yaptığı açıklamada, atalarının ve yakınlarının mezarlarını pislik içerisinde gördüklerine inanamadıkları belirterek burada dua dahi okuyamadıklarını ileri sürdü.

“Tuvaletlerini yapmışlar, ağaçlar, mezar taşlarını kırmışlar”

Bugün Babalar Günü dolayısıyla babalarının, büyüklerinin ve yakınlarının mezarını ziyarete geldiklerini ifade eden ziyaretçiler, şunları dile getirdi:

“Mezarlığın içler acısı halini görünce çileden çıktık. Mezarların mermer taşları kırılmış, diktiğimiz ağaçlar ve fidanlar tahrip edilmiş. Buda yetmezmiş gibi mezarlıklarımız tuvalete çevirmişler ve her tarafa pislemişler.. Ailelerimiz, yakınlarımız ve çocuklarımız korkudan mezar ziyareti yapamaz duruma geldi. Yetkililerden biran önce bu göçebe olarak buraya yerleşen kişilerin kaldırılmasını ve mezarlıklara bakım yapılmasını talep ediyoruz.”

Mezarlık girişinde büyük demir kapının dahi yerinden söküldüğünü ve yerinde olmadığını belirten vatandaşlar, mezarlık çevresine yerleşen kişilerin başka yere nakil yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha