Eskisaray Cami ve taziye evini mesken tutan madde bağımlılarından rahatsız olan mahalleliler, çözüm bulunmasını istiyor.
2013 yılından beri Adıyaman Eskisaray Camisinde görev yaptığını belirten Cami İmamı Üryan Korkmaz, "Burada ilk olayla karşılaştığımda 2014 yılıydı. Sabah namazı için cami kapısını açtığımda ağır bir kokuyla karşılaştım. Hatta içeriye oda kokusu falan da sıktım, daha sonra bayanların namaz kaldığı kısma yöneldiğimde orada 14, 15 yaşlarında bir gencin yattığını gördüm, anladım ki; çorap kokusu ve ondan geliyor. Uyandırmadım, sonuçta sabah namazı ve ne olur olmaz düşüncesi ile tedirgin oldum, korktum açıkçası, çünkü saldırgan olabilir. 155 polis hattını aradım, 10 dakika içerisinde ekipler geldiler ve yatan şahsı tanıdıklarını söylediler. Zararsız olduklarını söylediler. Ben zaten zararlı olduğu için aramadım, bu bir insanlık görevidir, topluma kazandırılmaları için aradım. O çocuk haftada 2 veya 3 defa gelmeye başladı. Zaman zaman kış ayında arka tarafında bulunan hasırlara sarılıp uyuduğunu gördüm, hatta ben üşümesin diye de üstünü örttüm. Onu karşıma alıp konuştum ve kendisine zarar verme yaklaşımım olmadı. Çoraplarını temiz tutmasını istedim, sonuçta burası Allah’ın evidir. Sokakta kalacağına buraya gelsin diye de düşündüm kendi kendime. 5 yıldır bu böyle devam ediyordu. Daha sonra yani son 2 aydır 1 iken 5 kişi olmaya başladılar. Geçen hafta ikindi namazından önce lavabolara bakan arkadaş beni çağırdı ve camimizin kuzey tarafında bulunan taziye evi var. Orada bir bölümde 5 arkadaşın oturmuşlar halıyı kaldırıp bir şeyler yakmışlar ben ne olduğunu bilmiyorum, pet şişe var, bıçak var, naylon ve sigara külleri gibi bir şeyler var. Birde ağır koku vardı içeride. Polisi aradık ve gelip tutanak tuttular, resim çektiler. Diğer gün sabah namazı için camiye geldiğimde odama geçtim ve kamera kayıtlarına bakarken 3 arkadaş gene geldi ve beni görünce biz hergün yatmaya geliyoruz. Bugün namaz kılmaya geldik dediler. Ben abdest almadıklarını biliyorum. Sonra ben Kur’an-ı Kerim’i okumaya başladım ve ortadan kayboldular" dedi.
Eskisaray Muhtarı Mahmut Göksu ise şunları söyledi:
"Yıllardan beri vuku olay 2 gün önce haberim oldu. Yaşları 15 ile 25 yaşında olan 5 gencimiz, bunlar yatmadan yatmaya buraya geliyorlarmış, sabaha karşı taziye evimizin duvarından atlayarak, bende mahalle muhtarı olarak gerekli birimleri aradım ve kendilerine bilgi notlarını verdim, sağolsun kurumlarımız geldiler ve incelemelerde bulundular. Hocamızın dediği gibi bizler gençlerimizi şikayet anlamında değil, amacımız onları ailelerine ve topluma kazandırma gibi bir niyetimiz var. Esrar maddesinde kullanılan malzemeleri bulduk. Oda içerisinde bunlar kim, niçin buradalar, neden buraya geliyorlar, ne amaçla buraya geliyorlar, acaba aileleri tarafından dışlanıyorlar mı? çocuklar kendileri mi dışlamış, bunları öğrenip gerekli işlemleri yapacağız." şeklinde konuştu.
Medde bağımlısı 5 gencin görüntüleri ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha