Adıyaman İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde 2019 yılı 10 aylık dönemde gerçekleşen 6 bin 932 olaya karşın yapılan özverili çalışmalar ve Adıyamanlı vatandaşların da desteği ile bu yıl olay sayısı yüzde 29 azalarak 4 bin 922’ye gerilemiş ve asayiş olaylarının azalışında, Türkiye genelinde Adıyaman'ın ilk sırada yer aldığını kaydetti.

Ergüder, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Suçların ayrımına göre yapılan değerlendirmede ise, hırsızlık, açıktan hırsızlık, motosiklet hırsızlığı, dolandırıcılık ve mala zarar verme gibi malvarlığına karşı işlenen suçlarda, 2019 yılı 10 aylık dönemde olay sayısı bin 284 iken, bu yıl aynı dönem içerisinde meydana gelen olay sayısı 700’e düşürülerek  yüzde 45,5 azalış sağlanmış ve ülke genelinde 1. sırada ki yeri devam etmektedir.  

Vatandaşlarımızın malvarlığı denilince ilk aklına gelen özellikle ikamet güvenliği yani “evden hırsızlık” konusunda 2019 yılı 10 aylık dönemde 263 olay meydana gelirken, bu yıl yapılan devriye ve önleyici hizmetler ile meydana gelen olay sayısı yüzde 64,3 azaltılarak 94’e düşürülmüş ve ilimiz ikamet güvenliği konusunda Türkiye’de 3. sırada yer almıştır.

Kavga, darp ve tehdit gibi olayların yer aldığı “kişilere karşı işlenen suçlar” da 2019 yılı 10 aylık dönemde olay sayısı 3 bin 446 iken, 2020 yılı aynı dönem içerisinde meydana gelen olay sayısı yüzde 31,1 azaltılarak 2 bin 373’e düşürülmüş ve ülkemiz genelinde bu alanda da suçların azalışında 1. sırada yer alma başarısı sağlanmıştır.
Adıyamanlı hemşerilerimizin bizlere duyduğu güven ve göstermiş olduğu büyük destekle, ilimizin huzur ve barış şehri unvanını “birlikte güçlüyüz” bilinciyle güçlendirmeye ve har alanda suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha