Ankara Tren Garı, 27 Aralık 1920’de Ankara Gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kurtuluş Savaşı’nın planlarını yaptığı,

Savaşın kararını aldığı,

Savaşı yönettiği bir mekândır.

Bu bağlamda Ankara Tren Garı; Kurtuluş Savaşı, Anadolu’nun işgalden kurtarılması ve Türk Cumhuriyeti açısından, tarihi değeri ve önemi olan bir yapı ve mekandır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni din kurallarına göre yeniden yapılandıracağını söyleyerek siyaset yapan Milli Görüş öğreti ile yetişen, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidara geldiği il günden başlayarak Atatürk’ü, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, Cumhuriyetin değerlerini hafızalardan silmek, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve devrimlere bağlı olan ve aidiyet duyan kadroları tasfiye etmek için her şeyi yaptı.

Atatürk’ü hafızalarda silme uygulamalarına devam eden Erdoğan, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın planı yaptığı, Savaşın kararını alıdığı ve Savaşı yönettiği Ankara Tren Garı’nın, Atatürk’le, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetle olan bağlarını koparmaya ve hafızalarda silmeye karar verdi.

Ankara Tren Garı binası, aynı zamanda Erdoğan’ın özel doktoru olan ve Sağlık Bakanı yaptığı Prof. Dr. Dr. Fahrettin Koca’nın kurucusu ve sahibi olduğu Medipol Üniversitesi’ne verildi.

Türkiye’de yetişen bilim adamları, Türkiye Cumhuriyeti’nin sunduğu nimet ve fırsatlardan yararlanan,

Türk halkın verdiği vergilerle yapılan okullarda okuyan,

Türk halının verdiği vergilerden maaş alan öğretmenler tarafında okutulan,

Kendisine bu fırsatları sunan Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Atatürk’e,

Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan yurttaşlara,

Türkiye Cumhuriyeti’ne,

Vergileri ile okuduğu yurttaşlara,

Cumhuriyetin tarihi değeri ve önemi olan değerlerine ve varlıklarına,

Sahip çıkma ve yaşatma görevi ve sorumluluğu olan kişilerdir.

Bu yöndeki tavır ve davranışıyla topluma örnek olması gereken kişidir.

Bilim adamı etiği ve sorumluluğu bunu gerektiriyordu.

Fakat Prof. Dr. Dr. Fahrettin Koca, bilim adamı sorumluluğu ile hareket etmedi.

Bilim etiğine uygun davranmadı.

Kurtuluş Savaşı’nın planını yapıldığı, Savaşın karının alındığı ve Savaşın yönetildiği Ankara Tren Garı binasını, Kurucusu olduğu Medipol Üniversitesine tahsis ettirdi.

Ankara Tren Garı’nın, Atatürk’le, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetle olan bağlarının koparılmasına, hafızalarda silinmesine katkı verdi.

Ey Erdoğan, Türk halkı, büyük bir halktır. Tarihsel süreç içinde, değerlerine önem vermiş ve sahip çıkmış bir halktır. Ne yaparsan yap. Atatürk’ü, Türk Kurtuluş Savaşı’nı, Cumhuriyeti, devrimleri yok etmene ve hafızalarda silmene izin vermeyecektir. Vermeyeceğini, İstanbul Büyük Şehir Seçimlerinde gösterdi.