Ramazan Bayramı öncesi hükümetin aldığı bir kararla, Ankara, İstanbul ve İzmir’de büyük kısmı Adıyaman’da yetişen doğrama tütüne el konuldu. Doğrama tütüne el konulmasının hemen sonrasında, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın resmi sözcüsü konumunda olan Sabah, Akşam ve Star gazeteleri, birinci sayfalarında manşetten doğrama tütün üreticilerini ‘’Terörün yeni finans kaynağı’’ suçlayan haber yaptılar. Baber, bu gazetelerin birinci sayfalarında manşetten yayınlandı.

Arka arkaya üç dönemdir Adıyaman’da AKP’den milletvekili seçilen,

İlk günden başlayarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınında ve gözdesi olmayı başaran,

İki dönem AKP Grup Başkan vekilliği yapan,

Halen AKP Meclis Başkan Vekili olan,

Küresel sermayenin tefeci kuruluşları İMF ve Dünya Bankası’nın Türk tarımını çökertmek ve Türk çiftçisini yoksullaştırmak için, Türkiye’ye dayattığı tarım politikasının değiştirilmesi için bir çalışma yapmayan,

Bugüne kadar tütün üreticilerinin sorunları ve talepleri karşısında sessiz kalan, hiçbir şey yapmayan Ahmet Aydın:

“Mecliste en başından beri, titizlikle, halkımızın emeğinin yanında yer alarak tütün ile ilgili her türlü girişimi zamanında ve yerinde ele aldık. Her zaman gerçek üreticimizin yanında olduk. Tütün, Adıyaman’ın göz nuru, alın teri, ekmek teknesidir. Bu toprakların gözbebeğidir. Bunu terörle bağdaştırmak, yan yana getirmek hiç yakışan bir durum olmamıştır’’ demiş. Sabah, Akşam ve Star gazetelerinin, doğrama tütün üreticilerini ‘’Terörün yeni finans kaynağı’’ olarak gösteren ve suçlayan haberlerine tepki göstermiş. (Adıyaman yerel gazeteleri ve haber siteleri, 28. 06. 2017)

Nazım Hikmet “Saman Sarısı” şirinde ressam Abidin Dino’ya soruyor “Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin, işin kolayına kaçmadan ama”

Adıyaman’ın değerli ressamları Celal Binzet ve Necip Aydın’a soruyorum. Sayın Celal Binzet, Sayın Necip Aydın, “iki yüzlülüğün resmini yapabilir misiniz? Ama kolayına kaçmadan.” Çünkü Adıyamanlı hemşerilerimin iki yüzlülüğün resmini görmeye büyük ihtiyaçları var.