Parti genel başkanlarının, genel ve yerle seçimler öncesi ilde yaptığı konuşmada, ilin toplumsal, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel sorunlarına çözmeye yönelik verdiği sözler, ilin halkı ile yapılan siyasi sözleşmedir. Seçimler sonrası iktidara gelen partinin genel başkanı verdiği sözlerini tutması gerekir. Muhalefet partilerin genel başkanları ve milletvekilleri verdikleri sözlerin takipçisi olmaları gerekir.

Mitingde katılan partililer başta olmak üzere ilin halkının, siyasetçilerin verdikleri sözlerinin tutulmalarının, ilin sorunlarının çözülmesinin takipçisi olmaları gerekir. Bu siyasi davranış, ilin sorunlarının çözülmesi, ilin kalkınması ve gelişmesi için bir gereklilik ve zorunluluktur. Aksi halde ilin sorunları çözülmez. İl gelişemez ve kalkınamaz.

İktidarda olan AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi 26 Mart 2019 tarihinde AKP’nin Adıyaman’da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada:

- 9 ay önce Adıyamanlılarla yine bu meydanda 24 Haziran seçimleri için ahitleştiklerini hatırlattı.

Sadece Meydanda 35 bin kişi olduğunu belirten Erdoğan, "Demek ki Adıyaman yine kararını verdi. Kararlı mıyız, 31 Mart akşamı inşallah yeniden bir tarih yazıyor muyuz, birilerine rağmen yazıyor muyuz?

Rabbim hepinizden razı olsun. Siz bizi mahcup etmediniz. Bu davayı tümsekte koymadınız, öksüz, garip, boynu bükük bırakmadınız. Yine rekor bir oy oranıyla bu kardeşinize partinize sahip çıktınız. Yüzde 67,4 ile şahsıma, 'durmak yok, Cumhurbaşkanlığında göreve devam' dediniz. Yüzde 55,1 ile milletin partisini, partinizi zirveye taşıdınız.

Türkiye'nin sendelemesini, tökezlemesini özellikle bekleyenlere Adıyamanlılar olarak sandıkta unutamayacakları bir ders verdiniz. Adıyaman'ın ahdine vefalı olduğunu, sözüne sadık olduğunu cümle aleme gösterdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbime bana sizin gibi dostlar, yol arkadaşları nasip ettiği için hamdediyorum.

- Adıyaman'ın her köşesini eserlerle donattık.

- 300 yataklı Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini yatırım programına aldıklarını, yakında da ihalesini yapacaklarını bildiren Erdoğan, 150 yataklı Adıyaman Devlet Hastanesi ile toplam 17 sağlık tesisinin proje ve ihale çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

- Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren hattı etüd çalışmaları devam ediyor. Etüd çalışmalarının ardından inşası için gerekli adımları atacağız.

-Atatürk Baraj Gölü'ne 30 araç ve 100 yolcu kapasiteli feribotların yanaşabileceği yerler yapacağız.

-Adıyaman'da Eğriçay üzerinde Vadi Yaman Projesi'ni hayata geçireceğiz.

- Sulama projelerinin Adıyaman'ın adeta hayat damarı olduğunu biliyoruz. "187 bin dekar araziyi sulayacak Adıyaman'ın 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak Koçali Barajı'nın inşası sürüyor. Gömükan Barajı'ndan 73 bin dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacağız.

- Akçalı 1 ve 2 Barajları ile Çelikhan-Yeşiltepe, Gerger-Çifthisar, Gölbaşı Çelik-Gölbaşı Balkan ve Pınar Yayla barajlarının inşaatları devam ediyor. Plan ve proje safhasında yer alan 28 sulama tesisiyle 1 milyon dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacağız.

- Şimdi bir dedikodu var, tütün. Adıyaman'ın tarihinde ve ticaretinde çok önemli paya sahip. Bu meseleyi istismar ederek, sizleri aldatmaya çalışanlar olduğunu duydum. Geçmişte tütünün satışı yasakken, biz kooperatifler aracılığıyla tütünün değerinden satılabilmesine imkan sağladık. Bunu biz yaptık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir, olmayacaktır, Meclisimizde gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştı, yakında yönetmeliğini çıkarıp bu meseleyi kökten çözüme kavuşturacağız.

- Adıyaman'ın daha önce çok kötü durumda olan bir organize sanayi bölgesi vardı. Son 17 yılda Adıyaman'da Gölbaşı-Besni-Kahta Adıyaman mermer ihtisas organize sanayi bölgelerini, 2 araştırma-geliştirme merkezini faaliyete geçirdik. 5 organize sanayi bölgemizde şu an 10 bin 530 kişi istihdam ediliyor. İnşallah tüm parsellerde üretime geçildiğinde bu sayı 16 bin kişiyi aşacak. Organize sanayi bölgelerimizin tamamını doğal gaza kavuşturuyoruz.

- Adıyaman tarihi ve doğal güzellikleriyle Adıyaman'ın adeta bir açık hava müzesidir.

Şehrin bu güzelliklerini turizme kazandırmak için 10 milyar avroluk yatırım gerçekleştireceğiz. Panorama ve arkeoloji projesini de programa aldıklarını, yakında ihalesini yapacağız.

Adıyaman merkezde Kültür Merkezi Projesi'ni hayata geçireceğiz. Terre Antik Kenti'nin turizme kazandırılması için gayret ettik.

- Adıyaman'ın her köşesini eserlerle donattık.

-Son 17 yılda Adıyaman'a 16 milyar lira yatırım yaptık.

SORUYORUM

Adıyaman halkı, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde AKP’ye yüzde 67,4 oy verdi. Adıyaman halkı, 2002-2018 arasında yapılan seçimlerde Erdoğan’a (AKP) destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a durmak yok yola devam dedi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Adıyaman, Besni, Çelikhan Gerger, Samsat, Sincik ilçelerinin belediye başkanlarını AKP kazandı.

Erdoğan, son 17 yılda Adıyaman'a 16 milyar lira yatırım yaptıklarını söylüyor. 17 yılda Adıyaman yapılan 16 milyar lira yatırım, 17 yılda Adıyaman’da üretilen petrolün bütçeye katkısının yarsı kadar bile değil.

Peki AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Mart 2019 tarihinde Adıyaman’da yaptığı mitingin üzerinden 1 yıl 8 ay 25 gün geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman’a verdiği sözlerini tuttu mu?

- Ekonomisi tarıma dayanan Adıyaman’ın hayat damarı olan sulama projelerinden Koçali Barajı ve sulaması, Gömikan Barajı ve sulama projeleri tamamlandı mı? İşletmeye açıldı mı?

- Adıyaman’a 10 milyar avroluk turizm yatırımı yapıldı mı?

Adıyaman’ın tarih, kültürel zenginlikleri ve güzellikleri turizme kazandırıldı mı?

- Terre Antik Kenti'nin turizme kazandırıldı m?

- Gölbaşı-Besni-Kahta Adıyaman mermer ihtisas organize sanayi bölgelerinde, 2 araştırma-geliştirme merkezi faaliyete geçti mi?

Bu sanayi bölgelerinde 16 bin kişinin çalışması sağlandı mı?

- Adıyaman'ın tarihinde ve ticaretinde çok önemli paya sahip olan. Satışı yasaklan tütünün satışı için yasal düzenleme yapıldı mı?

Kooperatiflerin kurulması tütünün değeri fiyatına satılabilmesi sağlandı mı?

- 300 yataklı Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapıldı mı?

Faaliyete geçti mi?

- Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren hattı etüd çalışmaları tamamlandı mı?

Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren hattı inşaatına başlandı mı?

- Atatürk Baraj Gölü'ne 30 araç ve 100 yolcu kapasiteli feribotların yanaşabileceği yerler yapıldı mı?

- Adıyaman'da Eğriçay üzerinde Vadi Yaman Projesi'ni hayata geçirildi mi?

-Adıyaman halkı Erdoğan’a verdiği sözlerini tuttu.

Erdoğan, Adıyaman halkına verdiği sözlerini tutumu?