2002-2018 arasında yapılan seçimlerde AKP tek başına iktidara geldi. Adıyaman’ın toplam 5 milletvekilini 4’nü AKP kazandı.

AKP Adıyaman milletvekilleri, belediye başkanları, üye ve örgütleri AKP iktidarında Adıyaman'a çok hizmet yapıldığını, Adıyaman’ın toplumsal, ekonomik, sosyal, işsizlik ve alt yapı sorunlarının çözdüklerini, Adıyaman’ı kalkındırdıklarını ve zenginleştirdiklerini iddia ediyorlar

İddia edildiği gibi Adıyaman’a bu hizmetler yapıldığı için mi? AKP iktidarının birinci yılında 2003'te, AKP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı olan Devlet Planlama Teşkilatı’nın yaptığı “İller Arası Sosyo-ekonomik Gelişmişlik Araştırması Sıralamasında,” toplam 81 il arasında 65. sırada yer alan Adıyaman, AKP’nin devam eden iktidarında 2018 yılında AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı olan Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı, “iller arası sosyo-ekonomik gelişmiş araştırması sıralamasında” toplam 81 il arasında 72. Sırada yer almıştır. AKP’nin iktidara geldiği 2003 yılına göre 7 basamak gerilemiştir. Yoksullaşmış ve gerilemiştir.

Devletin resmi rakamları, Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde AKP iktidarında Adıyaman’ın gerilediğini ve yoksullaştığını söylüyor. Fakat AKP Adıyaman milletvekilleri, belediye başkanları, üye ve örgütleri AKP iktidarında Adıyaman'a çok hizmet yapıldığını, Adıyaman’ın toplumsal, ekonomik, sosyal, işsizlik ve alt yapı sorunlarının çözdüklerini, Adıyaman’ı kalkındırdıklarını ve zenginleştirdiklerini iddia ediyorlar.

Devletin resmi bilgilerine ve verilerine rağmen halkı aldatıyorlar, yalan söylüyorlar.