Esnaf olan Hüseyin Emeröz, kendisinin de insanlık için birçok icat yaptığını belirterek bu icatların sadece yakın çevresi tarafından bilindiğini söyledi.

İcat ve teknolojik gelişmelerde kendisine Nikola Tesla’yı örnek aldığını belirten Emeröz, açıklamasında şunları söyledi:

“Günümüzdeki icatların çoğunun perde arkasındaki isim olan Nikola Tesla’nın imzası vardır. Biraz araştırma yapıldığında bu icatların temelinde Tesla’nın olduğunu herkes görür. Tesla’ya göre doğru akımı kullanmak sistem olarak yanlıştı. Alternatif akımı kullanarak jeneratör ve motordaki komütatörü ortadan kaldırmak gerekmekteydi. Ancak alternatif akım ile çalışacak bir motor bulunamadığından işi kolay değildi. Sınıf arkadaşı Szigetti elektrik endüstrisinde devrim yaratacak dönen manyetik alanı keşif etti. Nikola Tesla uzaktan kumanda sistemini bir araca uygulayan ilk kişidir. 1 metrelik bir tekneyi uzaktan kumanda ile yüzdürmüştür. Uzaya ses dalgaları gönderen ilk kişidir. Kozmik radyo dalgalarını bularak 1917 de cisimlerin üzerine bu dalgalarsı gönderip bir floresan ekran üzerinde toplamıştır. Daha sayamayacağım birçok icatın mucididir kendisi. “

Editör: Adıyaman Haber