Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun Besni’ye Fakülte yapılması hayalini çocukları gerçekleştirdi. Erdemoğlu ailesinin sosyo-ekonomik ve kültürel alanda Besni ilçesinin önünü açacak olan ve babaları merhum Mehmet Erdemoğlu’nun adını verdikleri Mimarlık Fakültesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Besni ilçesindeki açılış törenine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gaziantep Milletvekilleri Ali Muhittin Taşdoğan, Bayram Yılmazkaya, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Başkanvekili Ali Erdemoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, Erdemoğlu Ailesi Mensupları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile çok sayıda Besnili vatandaş katıldı.

 Babalarının eğitime katkı sağlama hayalini gerçekleştirerek Besni ilçesine Mimarlık ve Mühendislik Fakültesini yaptıran Erdemoğlu ailesi mensupları, merhum Babaları Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun ismini verdikleri Fakülte binası her türlü teknolojik alt yapıyla inşa edilmiş olup, bunun yanı sıra sosyal donatı alanları, kütüphane, laboratuvar gibi öğrenciler için bütün ihtiyaçlar düşünülerek tasarlandı. 90 kişilik öğrenci kontenjanı olan ve ilk yılda 18 öğrencinin tercih ettiği Fakültede okuyan her öğrenciye Erdemoğlu Holding tarafından aylık 1.000 TL’lik karşılıksız burs ve garantili iş imkanı verilecek.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, merhum babaları Mehmet Erdemoğlu’nun hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu fakülteyi öğrenciler için bir cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

 Erdemoğlu ailesine teşekkür eden Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, “Memlekete hayırlı evlatlar kazandırdığı için merhum Mehmet Erdemoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Eğitim bir ülkenin gelişmesini, kalkınmasına, ilerlemesine temel teşkil eden bir etkendir. Biz “Oku” diye başlayan bir dinin mensuplarıyız. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması mutlak suretle Üniversitelerimizle olacaktır. İşte bu kadim şehirde de ilk fakültemiz Erdemoğlu ailesinin girişimleri sonucu kurulmuş oldu.  Daha eğitimli bir toplum ve daha güvenli bir gelecek oluşturma adına hayırsever ailemizin yaptırdığı bu fakültemizin ilimize ve eğitime bu kadar önem veren Besni ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, bu tür hayırlı yatırımların devamını diliyorum”dedi.

 Konuşmaların ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Başkanvekili Ali Erdemoğlu’na Mimarlık Fakültesi başta olmak üzere Besni ilçesine yaptıkları önemli yatırım ve desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

 İl Müftüsü Mehmet Taşçi tarafından okunan duanın ardından Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin açılış kurdelesi kesilerek, Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Erdemoğlu Ailesi mensupları tarafından açılış pastası kesildi.

 Açılış sonrası Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet Fakültenin dersliklerini gezerek, öğrencilerle sohbet etti.


Kaynak:PHA

Editör: Adıyaman Haber