İçişleri Bakanlığı tarafından yeşil ve gri listede yer alan başına 1 milyon TL konulan Renas kod adlı Veli Temirci, 300 bin TL ödüllü Nurhak Elbistan kod adlı Fırat Berkpınar, 300 bin TL ödüllü Ali Norşin kod adlı Şefik Körman, 300 bin TL ödüllü Bezar Elçi kod adlı Abuzer Arıca’nın olduğu öğrenildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre öldürülen teröristlerin eylem hazılığında oldukları öğrenildi.
Ölen PKK'lı teröristliden 4'ü Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kırsalda operasyonun sürdürüldüğü öğrenildi.

ÇÖZÜM SÜRECİ; SURUÇ KATLİAMI VE ADIYAMAN'DAKİ ŞEHİT İLE SON BULMUŞTU

20 Temmuz 2015’te Adıyaman'da PKK'lılar ile askerler arasındaki çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit oldu. 20 Temmuz 2015’teki gelişmelerin ardından KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık halkı silahlanmaya ve tünel ve siper hazırlamaya çağırdı. Bunun üzerine Hükümet tarafından PKK baraj yapımına karşı çıkıp, halk savaşı ilan etmesinin ardından iki polisi katlederek ateşkesi bitirerek çözüm süreci sonlandırdı.

Adıyaman'da bir köy korucusunu da evinin önünde şehit eden PKK'lı grup için uzun süreden beri arama - tarama faaliyeti gerçekleştiriliyordu.

Yapılan operasyonların birinde 2 PKK'lının etkisiz hale getirilmesinin ardından sık sık sıcak temasın olduğu bölge, abluka altına alınmıştı.

2'şer ve 3'erli grup halinde ormanlık alandaki mağaralarda yaşayan PKK'lı grup, özellikle Koçali Barajının yapılmasından rahatsız oluyordu.

Geçmiş dönemde barajın yapılması ile sığınakların su altında kalacağından korkan örgüt mensupları, baraj inşaatını üstlenen firmanın araçlarını da ateşe vermişti.

Bölgede uzun süreden beri etkili olan PKK'lı grup için çalışma yapan güvenlik güçleri, dün itibariyle insansız hava uçağının aldığı görüntülerin ardından operasyon başlattı.

Güvenlik güçleri helikopterlerin bombaladığı alana, daha sonra Özel Kuvvetlerden de gelen tim desteği ile operasyon düzenledi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından merkeze bağlı Çamyurdu-Yazıbaşı arasındaki kırsal alanda bulundukları tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensupları etkisiz hale getirildi. İHA destekli operasyon kapsamında 8 terörist ölü ele geçirildi.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGELERİ İLAN EDİLDİ

Öte yandan operasyon kapsamında Adıyaman Valiliği'nin oluru ile bir çok nokta özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi. Milli güvenlik, kamu düzeninin sağlanması suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla alınan bu karar, yürürlüğe konuldu. Karar ile vatandaşların yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemesi amaçlandı. Karar, 15 gün süre boyunca geçerli olacak. 

 

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha