İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara gemisinde şehit edilen Fahri Yaldız’ın ailesini ziyaret etmek için Adıyaman’a gelen Filistin’in Gazze Şeridi Jabalia Belediye Başkanı Esam Jouda, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı ziyaret ederek, Gazze’ye olan hassasiyetinden dolayı kendisine plaket takdim etti.  

Belediye başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette Jabalia Belediye Başkanı Jouda’ya Jabalia Belediyesi meclis üyesi Ashraf Ghneim, İHH Adıyaman gönüllüsü ve YADER Başkanı Remzi Akkuş ile kalabalık bir heyet eşlik etti. Ziyaretlerinin nezaket amaçlı olduğunu ifade eden Jabalia Belediye Başkanı Esam Jouda şu bilgileri aktardı:

            Gazze’ye insani yardım getiren Mavi Marmara gemisinde Adıyamanlı kardeşlerimiz de vardı. Gemi henüz Gazze’ye varmadan uluslararası sularda İsrail canileri tarafından saldırıya uğradı ve 9 Türk kardeşimiz şehit edildi. Bunların içinde Adıyamanlı Fahri Yaldız da bulunmaktaydı. Bu sebeple şehit Fahri Yaldız kardeşimizin ailesini ziyaret etmeye geldik.

Aynı zamanda Adıyaman Belediye Başkanı Sayın Necip Büyükaslan’ı da ziyaret ederek, Gazze’ye olan hassasiyetinden dolayı plaket takdim ettik. Başkan Büyükaslan nezaket gösterdi. Bizleri güzel karşıladı. En güzel misafirperverlik örneği sergiledi. Bu insani meziyetinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.” 

            Ziyaretle ilgili duygularını dile getiren Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan; “Filistin’de Gazze şeridinin kuzeyinde bulunan Jabalia kentinin Belediye Başkanı çok değerli kardeşimiz Esam Jouda ve beraberindeki heyet ziyaretimize geldiler. Bundan dolayı memnun olduğumu ifade etmek isterim. Mavi Marmara gemisinde şahadet şerbeti içen 9 kişiden biri olan çok değerli kardeşimiz, aynı zamanda personelimiz ve kentimizin medar-ı iftiharı olan Fahri Yaldız’ın ailesini ziyaret etmek maksadıyla kentimizde bulunmaktadırlar” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Filistin’i, Gazze’yi yüreğimizin bir parçası, gözlerimizin yaşı ve İslam ümmetinin izzeti, namusu olarak görüyoruz. O bölge sadece Arap milletinin değil, bütün Müslümanların ortak paydası ve Resullullah’ın miraca çıktığı kutsal bir coğrafya. Aynı zamanda ilk kıblemiz. Oradaki kardeşlerimiz yeryüzündeki tüm Müslümanların izzetini koruyor. Hepimiz adına orada mücadele veriyorlar. Tüm Müslümanların bu kardeşlerimize destek çıkması, maddi ve manevi yanlarında olması gerekmektedir.

Bu sebeple merkezi Türkiye’de bulunan İHH teşkilatı, Mavi Marmara gemisiyle Gazze’li kardeşlerimize insani yardım götürmek istedi. Ancak gemi henüz Gazze’ye kavuşmadan İrsal’in cani askerleri tarafından saldırıya uğradı ve 9 kardeşimiz şehit edildi.  Mavi Marmara gemisinin bu hareketi ve 9 kardeşimizin şahadeti bir dönüm noktası olmuştur.

Bilindiği üzere Sayın Başbakanımız Davos zirvesinde İsrail’e en güzel cevabı vermiştir. Başbakanımızın Davos’taki yiğitçe tavrı zaten bir milat olmuştu. Bunun boşa gitmediğini görüyoruz. Davos ve Mavi Marmara olayı sadece bölgemizin değil, bütün Müslümanların ve aynı zamanda dünya mazlumlarının gözünü açmıştır. Zaten o dalga değimlidir ki, Arap baharı dalgalanıp durmuştur.

İnşallah insanların hür iradesiyle yeniden şekillenecek olan bu bölge, gelecekte Filistin ve Gazze politikası bakımından da önemli olacaktır. Bu vesileyle kardeşlerimiz bunu bilsinler ki, bütün kalbimizle yanlarındayız. Ne zaman icap ed erse 1 değil, yüz binlerce Fahri yanlarındadır. Ayrıca tüm Adıyamanlı hemşerilerimin selam ve muhabbetlerini Gazze’li kardeşlerimize götürmelerini istiyorum.”  

Editör: Adıyaman Haber