Üniversitemiz Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun Açılışı Yapıldı

11.05.2011- Bölgenin en büyük ve Türkiye’nin akordeon tribünlü 4 salonunda biri olan Üniversitemiz Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonun açılışı yapıldı. Açılıştan sonra sevilen Sanatçı Nurettin RENÇBER tarafından verilen konser ile salon ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Çok Amaçlı Spor Salonu’nun açılışını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa GÜNDÜZ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abuzer YÜCEL, Prof. Dr. Atike NAZİK, Prof. Dr. Osman PARLAK ile Sanatçı Nurettin RENÇBER kurdeleyi keserek yaptı.

Açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa GÜNDÜZ,  Adıyaman Üniversitesi hizmet binalarının bir bir hizmete giriyor olmasından gurur duyduğunu belirtti.

GÜNDÜZ: “Bu salonun benim görev süremin son dönemlerinde ortaya çıkmasından kaynaklı çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Adıyaman Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu, bu bölgenin en büyük kapalı spor salonu ve Türkiye’deki akordiyon tribünlü 4 kapalı spor salonundan bir tanesidir. Bu spor salonunun Adıyaman’ da Adıyaman halkıyla birlikte Nurettin RENÇBER gibi böyle güzel sanatçılarla her zaman doldurulup taşacağını diliyorum. Hemen yanı başında bu yıl başlayacağını ümit ettiğim yüzme havuzuyla birlikte Adıyaman’ın sosyal donatılarının önemli bir bölümünü daha baştan buradan karşılayabilecek bir üniversitesi var. Hizmet binalarının Eylül ayı içerisinde tamamlanılmış olmasıyla birlikte Adıyaman Üniversitesi önündeki 15 yılı en azından fiziki yapılanması bakımından tamamlanılmış olacak. Sürece katkısı olan başta milletvekillerimiz olmak üzere Belediye Başkanına, Valiye ve burayı inşa eden imalatçı firmaya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçı Nurettin RENÇBER ise bu tür tesislerin yapılmasının üniversitede okuyan öğrenciler ve Adıyaman halkı için çok yararlı olacağını belirterek, emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Açılış töreninden sonra Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunda Sanatçı Nurettin RENÇBER tarafından verilecek olan konser için salonu dolduran binlerce öğrenciyi selamlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa GÜNDÜZ, öğrencilere gül ve karanfil dağıttı. Binlerce öğrencinin ayakta dakikalarca alkışlayarak sevgi gösterisinde bulunduğu Rektör GÜNDÜZ, Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin en iyi hizmeti hakkettiğini belirterek öğrencilerin hepsini sevdiğini söyledi.

Açılış törenine katılan yaklaşık 2000 öğrenci Nurettin RENÇBER’in sevilen türkülerini seslendirdiği coşkulu konserinde halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber