Üniversite öğrencileri,  ‘Topluma hizmet uygulamaları’ dersi kapsamında Doç. Dr. Kürşat Yusuf Aytaç’ın öncülüğünde toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projler hazırlama, panel, sempozyum, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma gibi durumlarda toplum yararına olan tüm faaliyetlere destek oluyor.

Doç. Dr. Kürşat Yusuf Aytaç, yaptığı açıklamada,  dersin temel amacının topluma hizmet etmek olduğunu belirterek,  “Bu itibarla belirlediğimiz Aydınpınar ilkokul, Sıraca 125. Yıl Ortaokulu öğrencilerine  futbol, basketbol, voleybol ve Bandminton top, raket gibi spor malzemeleri dağıtımında bulunduk.”dedi.

-“SPOR İLE HAYATA TUTUN”

Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıfta öğrenim gören Eren Sertkaya, ise arkadaşları, Ahmet Karadaş, Züleyha Zengin, Emrah Sevim ve Meve Sultan Özer, ‘Spor İle Hayata Tutun’ sloganı kapsamında sporun gücünden faydalanarak, çocuklara destek olmak istediklerini kaydetti.

Sertkaya, şunları ifade etti:

“Çağımızda teknolojinin baş döndürücü bir hızla hayatımıza girmesi sonucunda çocuklarımızın doğal yaşam, kültür ve değerlerimizden hızla uzaklaşmasından dolayı; onları bir nebze de olsa sanal dünya ve teknolojinin olumsuz etkilerinden uzak tutmak adına sporun gücünden faydalanmak için böyle bir çalışma yaptık. Çalışma sırasında öğrencilerimizin gözlerindeki parıltılar bizleri çok mutlu etti. Güzel sonuçlar alınacağını ümit ediyoruz. Bu çalışmada bize katkı veren hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve sponsor desteği veren ağabeylerimize öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha