Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, açıklamasında, Ukrayna’nın Sumy kentinde yapılan Uluslararası Yürüyüş Yarışmasında 20 km’yi 1 saat 34 dk ile U23 kategorisinde birincilik elde eden Milli Sporcu Kader Dost’un altın madalyanın sahibi olduğunu söyledi. 

Atletizmde büyük başarılar elde ettiklerini belirten Keleş, şöyle devam etti:

“Tıpkı Kader gibi bir diğer sporcularımızdan Kader Güvenç 6 Haziran’da Bursa ilinde yapılan Türkiye U23 ve Büyükler Şampiyonasında 3 bin metre engelde U23 kategorisinde Türkiye ikinciliği elde ederek aynı zamanda Avrupa kotasını geçmiştir. Bursa ilinde yapılan Türkiye U23 ve Büyükler şampiyonasında 3 bin metre engelde U23 kategorisinde Ayşe Kılınç ise Türkiye üçüncülüğü elde ederek bizleri gururlandırmıştır. Ben sporcularımızın gelecekte olimpiyatlara katılacağına inanıyorum. İnşallah bu başarılarımız artarak devam eder. Ben sporcularımızı ve antrenörümüzü kutluyorum.”

Adıyaman’a dönen ve şampiyonluk sevincini Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ile paylaşan sporcular Kader Dost, Kader Güvenç Türkiye ve Adıyaman adına elde ettikleri başarılardan dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha