Atatürk Bulvarı üzerindeki Valilik binası önünde toplanan 90 bisikletli, 11 kilometre pedal çevirdi. 
'Sağlıklı yaşamak için bir nedenim var' ve Sağlık şakaya gelmez' sloganıyla başlatılan bisiklet turuna Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel ve çok sayıda sporcu katıldı.
Adıyaman Valiliği önünde başlayan bisiklet turu, 3. Çevre yolundan devam ederek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde kısa bir molanın ardından, buradan devam eden etkinlik, valilik önünde son buldu.

Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, “Türkiye genelinde 8’ncisi düzenlenen, bizim Adıyaman’da ikincisi düzenlediğimiz ‘Bir Nedenim Var, Sağlıklı Yaşamak İçin’ projesi kurumların desteğiyle çok güzel geçti. 11 kilometrelik bir parkurda bir etkinlik gerçekleştirdik. Bugün 1 Nisan olması nedeniyle sağlık şakaya gelmez. Günlük slogan ürettik, şehrimize özel. Yeşilay olarak etkinlik ayı, baharın gelişiyle birlikte gençlerimizle çok iç içe, çok eğlenceli programlarımız var” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise  “Sağlıklı olabilmek için bir nedenim var sloganın da bugün Adıyaman’da 7-77’e sporseverlerle, vatandaşla, sporcularımızla, halkla iç içe bisiklet organizasyonu düzenledik. Bu organizasyonda amacımız; sağlıklı toplum için, sağlıklı bireylerin hareketlenmesi, spor yapmasına teşvik etmek. Yeşilay ile beraber maddi bağımlılığın zararlarına karşı çocuklarımızı, geçlerimizi spor yapmaya teşvik etmekti. Bisiklet kulübümüzle her hafta sonu Adıyaman'da tarihi ve turistik yerleri geziyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımız ilgi gösteriyor. Bunu sürekli hale getirerek ilimizde tüm spor branşlarında olduğu gibi tüm kurum, stk ve sporun dinamik alt yapı birimleri ile beraber bunu organize ederek, her geçen gün ilimizde spor yapan insan sayısını artırmaktayız” diye konuştu. 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha