Pandemi dolayısıyla evden çıkamayan vatandaşlar spor ihtiyaçlarını randevulu sistemiyle çalışan spor salonlarında gideriyor.

Dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısıtlamaların ve yasakların uygulanması vatandaşları evlerde hapsetti.  Evlerinden çıkamayan vatandaşlar çareyi randevulu çalışan spor salonunda buldu.

"Spor bağışıklığı güçlendiriyor"

Kent merkezinde bir spor salonunda görev yapan spor öğretmeni Halil Çoban, salona gelen vatandaşların sağlığı için randevulu sisteme geçtiklerini ifade etti. Salonlarda özellikle sosyal mesafeye dikkat ettiklerini aktaran Çoban, hijyen ve temizliğe çok önem verdiklerini vurguladı.

Çoban, şöyle devam etti:

"Buraya gelen vatandaşların sağlığı için randevulu sisteme  geçtik. Burada yoğunluk yaşanmıyor, kalabalık bir ortam da değil daha sakin ve temiz bir ortamda vatandaşlar spor yapma şansını buluyorlar. Pandemi sürecinde tatbikî sporcularımızın sağlığını dikkate alıyoruz.

Şuanda randevulu sisteme geçtik herkesin belli bir saati var metre kareye göre sporcu alıyoruz. O şekilde sporcularımız geldiği takdirde yine de biz tedbirimizi alıyoruz, HES kodlarını kontrol ediyoruz. Vücut sıcaklığını ölçtükten sonra herhangi bir sıkıntı yoksa antrenmana alıyoruz. Bizim gözetimimizde çalışıyorlar hemen idmanlarını yaptırdıktan sonra gönderiyoruz. Çok fazla kalabalık ortamda idman yapmamaları için dikkat ediyoruz."

Yapılan araştırmalarda spor yapan bir bireyin virüse karşı dayanıklılık oranının daha fazla olduğu gerçeğinin ortaya çıktığına işaret eden Çoban, "Ayakta atlatılan birçok hastalığın ana temel sebebi bağışıklık sisteminin kuvvetli olması, bununda spor yapan kişilerin bağışık sisteminin daha kuvvetli daha sağlam olduğunu gösterdiği için o illetten çok rahat bir şekilde kurtuluyor o hastalığa da yakalanma riski biraz daha da düşük oluyor."dedi.

"Kendinize boş zaman ayırın sporunuzu yapın"

Çoban, virüsten korunmak için ve dirençli olmak için günlük spor yapılmasının öneminin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mesafelerinize dikkat edin, beslenmenize dikkat edin ve günlük sporunuzu yapın. Sporu kapalı alanlarda yapmak şart değil, günlük sporunuzu yapın. 35-40 dakikalık antrenmanlarımız vücut direncimizi yükseltecek hem bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirecek hem de hastalıklara karşı bir koruma kalkanı gerçekleştirecek. O yüzden arkadaşlara kesinlikle tavsiyede bulunuyorum ne yaparsa yapsınlar arkadaşlar kendinize bir boş zaman ayırın sporunuzu yapın."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha