Yaklaşık 6 aydır sıkı bir şekilde yarışmaya hazırlandığını belirten Sporcu Halil Çoban; “Vücut geliştirme sporu oldukça zahmetli  ve özveri isteyen bir spor dalı. Uzun yıllardır severek yaptığımız ve hobi olarak başladığımız bu sporu şimdilerde profesyonel olarak devam ettirmekteyiz. Zaman zaman Türkiye ve yurt dışında yapılan yarışmalara katılmaya başladık. Şimdiye kadar bazı yarışmalarda ilimizi ve salonumuzu temsil ettik. Son olarak Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonumuz tarafından organize edilen ve Ankara’da yapılan Vücut Geliştirme Ankara Bölge Şampiyonasına çok iyi bir hazırlık dönemi geçirerek katıldım. 6 ay boyunca sıkı bir diyet ve antrenman programı sayesinde yarışmada bölge ikinciliğini elde ettim. Yarışma öncesi kendime yakın gördüğüm ve har zaman manevi desteklerini aldığım hocalarım bu süre boyunca bana her türlü taktiksel anlamda destek oldular. Sıkı bir çalışma neticesinde başarıyı getirdi. Bizde durmak yok, bu spor devamlılık isteyen bir spor, onun için kısa bir ara sonrası antrenmanlara devam edeceğiz. Tabi bizler sadece kendimizle yetinmeyip, bu spora gönül veren sporcu kardeşlerimizin de en iyi şekilde yetişmeleri adına onlara destek oluyoruz. Amacımız Vücut geliştirme sporunu en doğru ve sağlıklı bir şekilde yapan gençlere öncülük edip, ilimizden başarılı sporcuların çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda gelecek vaat eden sporcularımızın yanı sıra 3 kardeşimiz şimdilerde profesyonel anlamda yarışmalara katılabilecek konuma geldiler. Amacımız bu sayıların artması. İnşallah bizler elimizden geleni yapıp Adıyaman’dan şampiyonlar çıkarmaktır. Bu vesileyle Ankara’da yapılan bölge şampiyonası öncesi, yarışma esnasında bana manevi desteklerini esirgemeyen dostlarımı, yarışma sonrası arayarak, ziyaret ederek tebriklerini ileten herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Vücut geliştirme sporunun zahmetli, maliyetli ve özveri isteyen bir spor olduğunu belirten Halil Çoban; “Bu spora gönül veren, yetenekli gençlerimiz çok ancak bu spor birazda maddi güç isteyen, yarışmalar döneminde sponsor gerektiren bir spor olup bu konuda yetkililerimizden, işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Şayet bu konuda destek olduğunda yeni şampiyonların çıkacağından eminiz.” Dedi.
Spor yapan kişilerin yaptığı spora uygun hareket etmeleri gerektiği konusunda açıklamada bulanan Çoban; “Atatürk’ün zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünde olduğu gibi hangi spor dalı olursa olsun sporcu kardeşlerimizin efendilikten ödün vermemelerini arzu ediyoruz.  Özellikle vücut geliştirme sporunu işin ehli hocalar nezaretinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Spor yaparken kısa sürede başarılı olma adına, hırsla hareket edip, vücudumuza kalıcı hasarlar vermemeli, antrenmanı da ölçülü bir şekilde yapmalıyız. Rast gele ilaç kullanmamalı" şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha