Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fikret Keleş, şu ifadelere yer verdi:

"Eskrim sporunda en başarılı illerden biri olarak yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz.Beş farklı ilden gelerek müsabakalara katılan tüm sporcularımıza hoş geldiniz diyorum. Umarım bu iki gün içerisinde müsabakalarınızdan arta kalan zamanlarınızı ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezerek farklı kültürleri de tanıyabilmenizi diliyorum. Her şampiyona da farklı bir yere giderek yeni dostluklar kurduğunuz arkadaşlarınızla adeta bir kültür alışverişi yaptığınızı da unutmayın. Sizler hem sporcu hemde birer tanıtım elçisi olarak bu ülkemizin tanıtımına katkı sağlıyorsunuz. İki gün sürecek olan müsabakalara katılan sporcularımıza başarılar diliyor, madalya almaya hak kazanan sporcularımızı da tebrik ediyorum."

İki gün sürecek turnuvaya Adıyaman 7, Ankara 2, Bolu 5, Malatya 2, Van 2 olmak üzere 5 ilden toplam 18 sporcu katılıyor.

U12 Kız Kılıç, müsabakalarında Ankara Başkent Eskrim Spor Kulübü sporcusu Zeynep Aytekin birinci, Adıyaman Gölbaşı Düzbağ Spor Kulübü Ece Solak ikinci olurken, üçüncü ise Malatya'dan ferdi olarak katılan Elif Naz Aktaş ve Gölbaşı Düzbağ Spor Kulübü Fatma Güleryüz oldu. Müsabakaların ikinci gününde ise 25 erkekler kılıç branşında 6 ilden toplam 23 sporcu madalya için hünerlerini sergileyecek.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha